2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:35

Gigakaland a Városligetben

2015. május 31., vasárnap 12:40, frissítve: vasárnap 12:48

A budapesti Városligetben tartják az ország legnagyobb gyermeknapi rendezvényét, ahol hétvégén ingyenes kulturális és oktatóprogramokkal várják a családokat. A rendezvényen idén félezer nehéz sorsú gyermeket is vendégül látnak.

Süsü, a sárkány és a TV Maci fogadja a gyerekeket a Városligetben, de a Csillagok Háborúja szereplői is feltűnhetnek. A nagyobbakat már a  Biztonságos Internet Program sátrában várják informatikai és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással. Az egyik legnépszerűbb látványosság a Budapesti Közlekedési Központ trolibusza. Másokat az ügyességi próbák csábítottak.

A városligeti a legnagyobb gyermeknapi rendezvény az országban. „Nagyon sok látnivaló, nagyon sok érdekes program van. 45 helyszín, kettő színpad, lesznek kutyás bemutatók a Dog Show kutyamajálisnál. A biztonságos internet sátorban a  biztonságos internetezést ismerhetik meg a gyerkőcök, továbbá vannak ugrálóvárak, kézműves foglalkozás, arcfestők, bohócok” – közölte Hegedűs Viktória rendezvényszervező.

A gyerekek emellett részt vehetnek ingyenes fogászati szűrésen is, a Magyar Vöröskereszt pedig véradásra várja a 18 és 60 év közötti önkénteseket. „Bárkinek szüksége lehet vérre, akár nekem is, vagy a családomnak, így aztán mindig szükség van a segítségre. A vérnél nagyobb segítséget most jelenleg senki nem tud adni” – fogalmazott Bíró Árpádné véradó.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat már 25 éve várja a Városligetben megrendezett gyermeknapra a családokat, idén 500 nehéz sorsú fiatalkorút látnak vendégül a rendezvényen.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!