2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

A Komáromi kisleány lett az ország tortája

Hír TV

2018. július 31., kedd 13:32, frissítve: kedd 16:10

A Komáromi kisleány lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Három kívánság elnevezésű tortát választották – jelentették be kedden Budapesten.

A Komáromi kisleány elnevezésű tortát a Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készítette. A torta mézes–diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér.

 
Komáromi kisleány
 

A Magyarország cukormentes tortája verseny élén végzett tortát a Nándori Cukrászda készítette. A Három kívánság nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet. Három domináns összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró. A torta frissességét a pikáns citromlé fokozza, míg a tetejét édes hab borítja.

 
Három kívánság
 

A keddi sajtótájékoztatón a Szent István-napi kenyeret is bemutatták, amely idén a Várhegyi Deres lett.

A két tortát és a Szent István-napi kenyeret először augusztus 18-án, 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

Augusztus 20.: kiemelt fontossággal bír

Három napos lesz az idei augusztus 20-i nemzeti ünnep – számolt be róla Kovács Zoltán. A fővárosi programsorozat már augusztus 18-án, a Magyar Ízek Utcájával elkezdődik, amit több zenei produkció is kísér. A kormányszóvivő kiemelte, hogy A nemzeti identitás megünneplését egy Tankcsapda-koncerttel koronázzák meg.

„Minden olyan nemzeti megemlékezés és nemzeti ünnep, amely ráirányítja a figyelmet a magyarságunkra, az ehhez kapcsolódó értékekre, ráirányítja annak a megbecsülésnek a fontosságára, amely ezt a létet, a Kárpát-medencei létet illeti, azt gondoljuk, hogy kiemelt jelentőséggel és fontossággal bír. Augusztus 20-a történelmi okokból talán a legnépszerűbb, a legtöbb embert vonzó nemzeti ünnepünk, hiszen több százezer ember vesz részt a programokon, és a csúcspontot jelentő tűzijátékot több mint félmillióan nézik. Ehhez illő, és ehhez kellő gondossággal jártunk el, és járunk el akkor, amikor az ünnepet szervezzük” – fogalmazott Kovács Zoltán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!