2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Világszerte csatlakoztak a Föld órája nevű akcióhoz

2017. március 26., vasárnap 13:39

Világszerte 172 ország és hétezer település csatlakozott a Föld órája környezetvédelmi akcióhoz. A nagyvárosokban egy órára lekapcsolták a nevezetességek fényeit, hogy felhívják a figyelmet az energiatakarékosság fontosságára. Budapesten szintén kihunytak a fények egy órára.

Egy hatalmas pandamaci segített lekapcsolni az Eiffel-tornyot Párizsban. Szombat este a francia főváros is csatlakozott Föld órája elnevezésű környezetvédelmi akcióhoz, amelynek keretében egy órára elsötétültek a nagyvárosok nevezetességeinek fényei.

„Azt üzenem az embereknek, hogy egy bolygón élünk. Mindannyian hozzájárulhatunk a változáshoz, nem csak a nagy vállalatokon múlik a dolog. Meg tudjuk változtatni a mindennapi szokásainkat, mi is tehetünk az ügyért. Ha többen és többen leszünk, képesek leszünk változást elérni” – mondta Tony Estanguet, francia olimpiai bajnok.

A 2007-ben indult akció az éghajlatváltozás veszélyeire, a természeti értékekre és az energiatakarékosság fontosságára hívja fel a figyelmet. 2016 a legforróbb év volt az átlaghőmérsékletet tekintve, a jégtakaró a sarkvidéken az eddigi legkisebbre zsugorodott, és melegrekordok dőltek meg a világ számos pontján.

Az akció ma már több mint kétmilliárd embert ér el világszerte.

Kihunytak a San Franciscó-i Oakland Bay híd fényei, Görögországban elsötétült az Akropolisz, és lekapcsolták a villanyt a moszkvai Vörös téren is.

A világméretű megmozduláshoz Budapest és több mint ötven hazai település csatlakozott. A magyar főváros díszkivilágítását a János-hegyi Erzsébet-kilátónál kapcsolták le egy szimbolikus gombnyomással.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!