2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Várakozásokon felüli az állatkert látogatottsága

2016. augusztus 19., péntek 20:55

Alig három hónap alatt elérte a százezres látogatottságot a Pécsi Állatkert. A vadaspark kétéves felújítás után májusban nyitott. A százezredik jegyet váltó család év végéig érvényes állandó belépőt kapott.

A pécsi Mammel család nem is sejtette, hogy ők az állatkert 100 ezredik látogatói. Fiuk, a másfél éves Erik át is aludta azt, amikor szülei megkapták az év végéig szóló állandó belépőt.

„Mi a nyitáskor terveztük, hogy eljövünk, csak soha nem volt rá időnk, és most, hogy a párom szabadságon van, így jöttünk el. Előtte már évekkel ezelőtt voltunk itt, amikor még nem volt gyerekünk se” – mondta Mammelné Széles Edit.

Az állatkert vezetését is meglepte a nagy látogatottság. A vadasparkot a május 20-i nyitás óta naponta több mint ezren keresték fel.

„Az volt a célunk eredetileg, hogy egy év leforgása alatt 150 ezer látogatót fogadjunk. Most így három hónap után erre minden esélyünk megvan, hogy elérjük ezt a számot, akár az év végéig is” – mondta Borbás Károly, a Pécsi Állatkert igazgatója.

A város szándéka az volt, hogy az állatkertet elsősorban a pécsi családok keressék fel.

„A legeslegfontosabb célunk az volt, hogy egy állatkertet építsünk a pécsieknek és a baranyaiaknak. Ma a százezredik látogató esetén már statisztikáról is beszélhetünk, és jól látható, hogy a céljaink megvalósultak. A százezer látogatónak az egyharmada pécsi” – mondta Czizi Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A Pécsi Állatkertet 2014 áprilisában kezdték átépíteni, a beruházás költsége 1,8 millió forint volt. A 3 hektáros erdei környezetben a látogatók 250 állatfaj több mint ezer egyedét tekinthetik meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!