2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Több mint tízezren Placido Domingo ingyenes budapesti koncertjén

,

2016. augusztus 10., szerda 21:40, frissítve: csütörtök 07:04

10 500-an jutottak be Plácido Domingo operaénekes ingyenes koncertjére, a Papp László Budapest Sportarénába. A helyfoglalás az érkezés sorrendjében történt, a látogatók a bejáratoknál helyre szóló belépőt kaptak. Az előadás eredetileg a Szent István-bazilika előtt lett volna, de az időjárás miatt módosították a helyszínt. Az ingyenes koncertet a kormány több mint 317 millió forinttal támogatta.

Az utolsó férőhely is megtelt a Papp László Budapest Sportarénában, ahol Plácido Domingo világhírű operaénekes adott nagyszabású koncertet. Az ingyenes koncertre több mint 317 millió forintot szánt a kormányzat, de még nem ismert a pontos költségvetés. Plácido Domingo örült a kezdeményezésnek, mert – mint korábban fogalmazott – így olyanok is ellátogatnak a koncertre, akik egyébként nem járnak operába.

Az esten a Magyar Állami Operaház Zenekara működött közre Eugene Kohn vezényletével. A kétrészes koncert műsorán a népszerű operaáriák mellett operett- és musicalrészletek, valamint a Plácido Domingo zenei gyökereit jelentő zarzuelák is felcsendültek. A közönség  Berlioz, Verdi, Bernstein, Kálmán Imre, Lehár Ferenc és Erkel Ferenc műveiből is hallhatott részleteket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!