2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:05

Tóbafutás és körbekoccintás – itt a strandidő

2016. június 18., szombat 21:59, frissítve: vasárnap 10:51

Megtartották a Balatonon a strandszezon megnyitó rendezvényét, a Balaton Napján egy időben több településen is vízparti programokkal várták a nyaralókat. A Balatonnál tóbafutó versennyel és körbekoccintással ünnepelték meg, hogy beköszöntött a strandidő.

Körülbelül harmincan vállalkoztak a szezonnyitó vízben futásra Siófokon. A tó vizének hőmérséklete most már stabilan 20 fok felett van, ezért időzítették mostanra a Balaton Napját.

„Itt elég sekély a víz, és ez lehetővé tette számunkra azt, hogy a betonos részről átfussunk a nádas oldalára. Teljesen balesetmentesen kivitelezhető volt ez a tevékenység. Az elhelyezett strandlabdát kellett a résztvevőknek megkerülniük” – mondta Molnár Éva, a Balatuning Egyesület elnöke.

A futásban megszomjazott résztvevőknek a Balaton borát kínálták, amely idén olaszrizling. A borral körbe is koccintottak, egy időben a többi résztvevő településsel. „Olyan bort kerestünk, amely jellemző a vidékre, és könnyed, olyan, amely a nyárral összefügg, és szívesen fogyasztható akár önmagában, akár fröccs formájában” – közölte Hegyi Károly, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnöke.

A futásban részt vevő gyerekek bor helyett strandlabdát kaptak ajándékba. Tavaly, az első alkalommal megrendezett Balaton Napján tíz település vett részt, idén már tizenöt helyen rendeztek programokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!