2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Terézváros is kitiltotta a Beer Bike-okat

2017. június 30., péntek 11:51

Kijátszható rendelettel tiltotta ki a sörbicikliket a VI. kerületi városvezetés. A turistacsalogató szolgáltatás sokakban keltett felháborodást. Torlódásokra és veszélyes ittas csoportokra panaszkodtak a lakosok. Annak ellenére, hogy a tiltás nem zárja a kiskapukat, az öt érintett vállalkozásból három inkább nem él vissza a lehetőséggel.

Sorokban állnak a kiadó sörbiciklik a Városligetben. Ide költözhet ez a külföldiek által népszerű, de a városlakókat zavaró szolgáltatás.


Először Erzsébetvárosból tiltották ki a járműveket, csütörtökön Terézvárosban volt napirenden a kérdés. Az önkormányzat végül megszavazta, hogy 1 millió forintig terjedő bírságot róhatnak ki az szolgáltatást üzemeltetőkre. Az önkormányzat ugyanakkor csak a saját tulajdonú területeken büntetheti a sörbiciklizést, a gyakran használt Andrássy úton viszont nem. Ezért a KRESZ módosítását kezdeményezik. 

„Én nagyon remélem, hogy minden ilyen kérdés a rendeletünk végrehajthatósága kapcsán, abban a pillanatban már nem lesz kérdés, amikor a minisztérium is támogat bennünket ebben a javaslatban” – mondta Hassay Zsófia polgármester.

Az üzemeltetőcégek is ott voltak az önkormányzat ülésén. Azt ígérik, hogy nem járnak majd az Andrássy úton. „Mi egyáltalán nem szeretnénk élni ezekkel a kiskapukkal. Legfőképp azért, mert tisztességesen szeretnénk játszani. Legalábbis beszélve ezzel a három céggel. Köztük én is benne vagyok. Épp ezért nem fogjuk használni az Andrássy utat. És figyelembe vesszük a terézvárosi lakosoknak a kérését. Mindenképpen abba az irányba megyünk, hogy tudjunk egyeztetni a lakosokkal” – jelentette ki egyikük.

A három vállalkozás azt ígéri, hogy a dolgozóikat is képezni fogják a problémás helyzetek kezelésére.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!