2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Teniszlabdás csúszdázással csábítanák a turistákat Párizsba

2017. június 5., hétfő 20:44

Egy teniszlabda sebességével csúszhatnak le drótkötélpályán a vállalkozó szellemű turisták az Eiffel-toronyból. A látványosságot a héten rendezett Roland Garros-tenisztorna keretében szervezték, de nem titkolt szándéka az is, hogy visszacsalogassák a turistákat Párizsba. A francia fővárosba ugyanis a közelmúlt terrortámadásai miatt a szokottnál jóval kevesebb külföldi érkezik.

Bár a turistaforgalom Párizsban is jelentősen visszaesett a terrortámadások miatt, a francia fővárosban mindent megtesznek, hogy olyan látványosságokat szervezzenek, melyekkel visszacsalogatják a látogatókat. A június 11-ig tartó Roland Garros-teniszkupa idejére a verseny egyik fő szponzora speciális drótköteles csúszópályát alakított ki Párizs egyik legismertebb építményén, az Eiffel-tornyon.

„Az indulás nagyon izgalmas, először ott az ugrás, de a drótkötélen biztosítva vannak. Utána viszont egy percnyi lebegés következik” – mondta az egyik szervező, Francoise Bresson.

A startpontot a torony második emeletén, 115 méter magasan építették fel. Innen egyperces száguldással, 90 km/h sebességgel érik el a végpontot a közeli Mars-mezőn. Ez egyébként egy teniszlabda átlagsebessége is, szerva után.

„Kicsit olyan érzés, mintha mindjárt meghalnánk, aztán tényleg. Akkor nyugszunk meg, amikor ideérünk, ez hihetetlen érzés. Fantasztikus, csodálatos” – mondta érkezés után az egyik bátor jelentkező, Julien Bidet.

A városi extrém sportot vasárnapig, a tenisztorna végéig próbálhatják ki az érdeklődők.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!