2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Megteltek a Balaton partjai

2017. június 5., hétfő 15:17, frissítve: hétfő 16:07

Telt ház a balatoni szállodáknál pünkösdkor. A tó vize már ideális a fürdőzésre, több településen is színes programokkal, koncertekkel várták a vendégeket.

Igazi strandidő várta a látogatókat a hosszú hétvégén, a víz tiszta és már elég meleg, 23-24 fokos. Sokan töltötték a parton a pünkösdi hétvégét. A büfések se panaszkodtak a forgalomra.

„Nagyon sokat számított, hogy jó idő volt, meleg volt, meglepően sokan voltak a hétvégén, és még most is várjuk a vendégeket, és úgy néz ki, hogy megint sokan lesznek, az idő nagyban befolyásolja a vendégszámot, és hát legjobban a sör és a fröccs fogyott. Az ételek közül pedig a halak” – számolt be egy büfétulajdonos, Belényesi László.

Ezen a hétvégén a balatoni szállodák nagy része telt házzal üzemelt, a vendégek között voltak, akik nem csak a hosszú hétvégére jöttek, hanem tovább maradtak.

„Az időjárás, a program. Nagyon szeretjük a Balatont, ha tehetjük, itt igazából ki tudunk kapcsolódni és pihenni” – mondta el egy kiránduló, Lakatos Kati.

A foglalásokból már most látszik, hogy milyen szezonra lehet számítani. A legtöbb helyre továbbra is a belföldi turisták jönnek legtöbben.

„A vendégeink összetétele idén vegyesnek mondható, nagyon sok a visszatérő vendégünk, kisgyerekekkel, ugye a gyerkőcök egyszer megszeretik a helyet, utána már szívesen mennek oda vissza, és ők jelentősen tudnak a szülőkre hatni, úgyhogy sok a családos vendégünk, és sok a külföldi, osztrák illetve holland vendégeink vannak most az idén” – ismertette Szőke Réka, a Hotel Magistern Siófok értékesítési vezetője.

Idén június 15-e az utolsó tanítási nap, az idegenforgalomból élők szerint ezután indul be igazán a szezon a Balatonnál.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!