2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 06:30

Sztár fizika show hírességekkel – cd a mikróban

2016. január 9., szombat 13:45

Hírességek tartottak rendhagyó fizikaórát általános iskolásoknak a Csodák Palotájában. A gyerekek azt is megnézhették, hogy mi történik akkor, ha cd-t vagy alufóliát tesznek a mikrohullámú sütőbe.

Tömött sorokban ültek az általános iskolások a Csodák Palotájában. Az Öveges teremben rendhagyó fizika-előadással készültek a kisiskolásoknak. „A Sztár fizika show-ba különféle hírességeket szoktunk meghívni, akik meghívnak magukkal egy osztályt, ,amelyet tetszőlegesen választanak ki, hogy részesei legyenek ennek az élménynek” – mondta Papp Zsolt tudományos oktatásszervezési vezető.

A gyerekek játékos módon ismerkedhettek meg az elektromossággal, és saját bőrükön tapasztalhatták meg a feszültséget. Bemutatták nekik a kisülések és más elektromos jelenségek emberi testre gyakorolt hatását. Azt is megnézhették a gyerekek, mi történik akkor, ha cd-t vagy alufóliát tesznek a mikrohullámú sütőbe.

A rendhagyó órát elsőként Aranyosi Péter humorista kísérte. „Nekem is van gyerekem, kettő, és szeretem az ilyen dolgokat. Minden humorista gyermek maradt, úgyhogy amikor itt fel lehet robbantani valamit vagy mikrohullámú sütőben tönkre lehet tenni bármit, akkor az ember szívesen jön” – mondta.

A Sztár fizika show nevű műsort kéthavonta más-más közéleti személyiséggel rendezik meg, előadásonként 120 látogatót várnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!