2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

SZIN: színesebb, mint valaha

2016. augusztus 25., csütörtök 07:58, frissítve: csütörtök 09:44

Megkezdődött Dél-Alföld legnagyobb zenei fesztiválja – a Szegedi Ifjúsági Napokra tízezreket várnak. Az elektronikus közszolgáltatások hivatala az idén mobil busszal látogatott ki a rendezvényre.

A szervezők különféle stílusú zenekarokkal, DJ-kel várják a fesztiválozókat. Öt színpadon mintegy 150 fellépő lesz. „Mindig törekszünk arra, hogy szélesebb spektrumú közönséget vonzzon a SZIN, tehát ne csak a fiatalok, a 15–19, illetve 20 éves korosztály találja meg a saját magának megfelelő szórakozást, hanem az idősebb generáció is jöjjön ki, és vegyen részt a SZIN-en. Vannak olyan zenekarok, illetve van egy olyan összművészeti terünk, ahol megtalálható a folktól a dzsesszig, a bluesig mindenfajta stílus” – nyilatkozta Kolonics Erika fő szervező.

A Szegedi Ifjúsági Napokra sem lehet bevinni biztonsági okból balesetveszélyes eszközt, ezért rengeteg az egyszer használatos műanyag. Erre környezetbarát megoldást kerestek, és 2008-ban bevezették a repoharat és a komposzt étkészletet, így több mint 20 százalékkal csökkentették a keletkező szemét mennyiségét.

A fesztiválra a Csongrád Megyei Kormányhivatal is kitelepült. „A fiatalok felkereshetnek minket áldozatvédelemmel kapcsolatban, internetes vásárlással, egészségmegőrzéssel is, illetve különböző foglalkoztatással kapcsolatos kérdésekkel is” – közölte Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője.

Emellett a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala által működtetett mobil ügyfélszolgálat is jelen van. A mobil ügyfélszolgálat célja, hogy az ügyintézést közelebb vigyék az állampolgárokhoz. „Ez a busz mindent tud, amit egy kormányablakban egy okmányügyintéző gép. Ugyanúgy fényképet lehet csinálni az útlevélhez, fényképet lehet csinálni a személyi azonosító igazolványhoz. Felvesszük ugyanolyan biztonságos összeköttetéssel, mint a normál földi kormányablakokba, műholdon keresztül, tehát bárhol az országban el tudjuk intézni az ügyes-bajos dolgait az ügyfeleknek” – mondta Nagy Lajos, a KEKKH közszolgáltatási elnökhelyettese.

A fesztiválon számtalan egyesület, civil szervezet, a rendőrség bűnmegelőzési sátra, de még a NAV is várja a fiatalokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!