2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Szibériai tigris is a család tagja

2016. május 22., vasárnap 20:13, frissítve: vasárnap 20:13

Nevelőszülők napja volt vasárnap a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Azoknak a családoknak, amelyek már örökbe fogadtak állatot, a gondozók meséltek arról, hogy hogyan viselkedik a képletes családtag, és hogy telik egy napja.

Nivát, a szibériai tigrist fogadta örökbe Német Kristóf 8 éves fia, Lóci a Fővárosi Állatkertben. A színész azt mondja, mindig is macskás család voltak.

A nevelőszülők napján a Fővárosi Állat- és Növénykertben az örökbefogadó családok meglátogathatják kedvencüket, és a gondozók elmesélik, hogy telik az állatok egy napja. Kunkorit, a cukormókust karácsonykor fogadták örökbe. „Mivel emeletes házban lakunk, ott nem tudunk állatot tartani, és legalább ilyen formában akartuk, hogy az állatok iránti szeretetet valahogy kifejezzük, és akkor legalább virtuálisan és szimbolikusan tudjunk örökbe fogadni” – fogalmazott Kaszás Annamária.

Az állatkert alapítványának elnöke azt mondja, évről évre több állat kerül képletesen szerető családokhoz. „Az örökbefogadás dupla ajándék. Ajándék annak, aki kapja, és igyekszünk mindenféle érdekes, értékes programmal kitölteni, de ajándék az állatkertnek is, mert az alapítvány az állatkert javára fordít minden fillért, amit az önök örökbefogadásai révén megkapunk” – jelentette ki Moncskó Éva.

Az állatlátogatás után nevelőszülői értekezletet is tartottak a gondozók.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!