2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Szeretetfutással az egészséges életmódért

2016. február 14., vasárnap 18:23, frissítve: vasárnap 18:24

Székesfehérváron idén is sokan futással ünnepelték a Valentin-napot – a Szeretetfutást már negyedik alkalommal rendezték meg a megyeszékhelyen. A szervezők a testmozgás fontosságára akarják felhívni a figyelmet.

Sokan mókás jelmezbe vagy pirosba öltöztek a Valentin-nap alkalmából, és így vettek részt a Szeretetfutáson. A hűvös idő ellenére több százan indultak. „Azért szerettem volna futónagykövet lenni Fehérváron, hogy megmutassam az embereknek, hogy a sportolás mennyire jó dolog, és együtt mozogni a legjobb, és hogy a futás egy nagyszerű életforma, és két évvel ezelőtt rendeztük meg az első futást, és ez már a negyedik, továbbra is az a célunk, hogy bátorítsuk az embereket a mozgásra, és megmutassuk, hogy Fehérvár mennyire sportos város” – mondta Pothárn Fanni Sára futónagykövet.

A Szeretetfutásra kicsik és nagyok is nevezhettek. Két és hét kilométeres távok között lehetett választani. A többség visszatérő futó, de sok az új jelentkező is. Ez a rendezvény nem a versenyzésről szól, sokkal inkább egy közösségi program.

„Amikor futunk, akkor közben beszélgetünk, van egy bizonyos sebesség, amit ezzel tudunk tartani, beszélgetünk közben, jól érezzük magunkat, jó érezzük egymást, és végül is egy lehetőség az ismerkedésre, kirántjuk egymást a hétköznapokból, hát, igazából mi ezért futunk, nem profi futók vagyunk, hanem azért futunk, mert szeretjük” – árulta el.

Minden induló kapott emlékérmet, természetesen szív alakút. A jótékonysági rendezvényen összegyűlt adományokat ezúttal a székesfehérvári Szivárvány Szociális Alapítvány kapta meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!