2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Szerelmes állatokat ünnepeltek Budakeszin

2017. február 11., szombat 16:44

Harmadik alkalommal rendezik ma meg a szerelmes állatok napját a Budakeszi Vadasparkban. Aki kilátogat, az megtudhatja azt is, hogyan udvarolnak egymásnak az állatok: milyen trükköket vetnek be a csábításhoz.

Rendhagyó csoportvezetésen vehettek részt azok, akik szombaton ellátogattak a Budakeszi Vadasparkba. Ezen a napon tartották ugyanis – Valentin-naphoz közeledve – a szerelemes állatok napját.

Ebből az alkalomból még a mosómedvék is összebújtak. A programra sok kisgyermekes család érkezett.

„Láttuk az interneten, hogy a szerelmes állatok napja lesz, és a gyerekek amúgy is imádják az állatkertet, bármerre megyünk, mindig el szoktunk menni állatkertbe” – mondta az egyik látogató.

A látogatók megismerkedhettek a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatok szerelmi életével, párkeresési szokásaival és udvarlási technikáival.

„Virágnyelven, mert persze gyerkőcök is szokták látogatni ezt a rendezvényünket, mindenféle érdekességet mesélek, mesélünk arról, hogy pontosan hogy is folyik ez az állatoknál, és még nagyon sok érdekességet arról, hogy mennyi szép szavunk van arra, hogy a különböző állatoknál, milyen a párosodási időszaknak a megnevezése. Mert ugye a gímszarvasok bőgnek, a dámszarvasok barcognak, ez elsődlegesen az őszi időszakra jellemző, de a téli időszakban előfordul, hogy koslatnak a rókák vagy pacsmagolnak a macskafélék” – mondta el Jóba Katalin, a Budakeszi Vadaspark állatgondozója.

A szerelmes állatok napját harmadik alkalommal rendezték meg a Vadasparkban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!