2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Százezreket vonzott az idei Múzeumok Éjszakája

Hír TV

2018. június 24., vasárnap 11:37, frissítve: vasárnap 13:11

Kaszkadőr bemutató, rabszállító autó, indiai bábszínház és detektív túra is várta az érdeklődőket a 16. Múzeumok Éjszakján. A programhoz az ország szinte minden közgyűjteménye csatlakozott.

Idén először a büntetés végrehajtás parancsnoksága is csatlakozott a Múzeumok Éjszakájához. A testület V. kerületi szákháza előtt már jócskán nyitás előtt hosszú sorban várakoztak az emberek.

A parancsnokság épületében cellákat és fogvatartottakat ugyan nem igazán láthattak az érdeklődők, betyárkori kényszerítőeszközöket viszont annál inkább.

Az év legrövidebb éjszakájára a hagyományos múzeumi tárlatok is megnyitották kapuikat. A Hopp Ferenc kele-ázsiai múzeumban például az istennő című kiállítást nézhette meg, aki vette a fáradtságot és kivárta a bejutást.

A kertben tradicionális indiai bábszínház, kézműves foglalkozás, ruhapróba és henna festés várta a múzeum-járókat.

És elindulnak a vezetések, sorba, professzionálisan felkészült guideokkal, akik bemutatják a dohány utcai zsinagógát, beszélnek a magyarországi zsidóságról, a szokásainkról, föl lehet menni a zsinagóga melletti múzeumba és indulnak éjféltől séták a zsidó negyedbe is, ahol a zsidósághoz kapcsolódó emlékeket fogják megmutatni - mondta Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

Budapest egyik leglátványoasbb helyszínére könnyű volt bejutni, az idegenvezetésre viszont már hetekkel korábban érdemes volt bejelentkezni.

A Természettudományi Múzeumban leckekönyvet és kitöltendő feladatsorokat adtak az érkezőknek a bejáratnál. Helyes válaszok esetén pedig boszorkánnyá avatták a versenyzőket.

Az ország múzeumaira idén is több százezer ember volt kíváncsi.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!