2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Színes

Sokan keresik a magyar tervezők termékeit az ünnepi időszakban

Egyre népszerűbbek a magyar tervezők termékei, különösen az ünnepi időszakban fogynak az egyedi ruhák, táskák, ékszerek. A tervezői vásár most is sokakat vonzott, akárcsak az egyik szentendrei galéria nyílt napja.

  • Sokan keresik a magyar tervezők termékeit az ünnepi időszakban

A szentendrei galéria nyílt napján főként akrillal, temperával és különböző szalagokkal dolgozhatnak a látogatók.

„Egy sablonról átmásoltam festékkel egy műanyag lapra és ragasztóval körbe ragasztóztam és csillámot szórtam rá” – mesélte Merész Benedek.

A mintákat a művészettörténészek hozzák. A közös ajándékkészítésben pedig bárki részt vehet.

„Hoztam néhány olyan motívumot, ami a Karácsonyhoz köthető, például a galamb szimbóluma, ami a békét jelenti vagy szívet, ami a szeretetet és olyan műalkotásokat kerestem, amin ezek a motívumok megjelennek és ezeket könnyű akár lemásolni is, vagy akár inspirációt meríteni belőlük” – mondta Sipos Tünde, művészettörténész.

Egy másik épületben a tűzzománccal ismerkedhetnek a látogatók. A hátteret pedig a család című kortárs tárlat biztosítja az adventi programhoz.

„Minőségi alkalmat keresünk arra, hogy a művészettel, a művészekkel tudjanak találkozni a hozzánk látogatók. Úgy látjuk, hogy erre van nyitottság és van érdeklődés. Mind a felnőttek, mind a gyerekek nagyon szívesen látogatják ezeket a programokat. Nekünk nagyon fontos, hogy ne csak végigszaladjanak a galérián, ne csak úgy találkozzanak a képpel, hogy megállnak, megnézik és haza mennek, hanem ők maguk is alkothassanak” – mondta Tardy-Molnár Anna, a MANK Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ha műtárgyat nem is, de magyar tervezők alkotásait sokan keresik az év végi időszakban. Az időről időre megrendezett WAMP design vásár most is ezreket vonzott a Millenárisra.

„Amikor elkezdtük 2006-ban ez még elég nagy újdonság volt. Most már úgy látjuk, hogy kialakult egy törzsközönség, aki rájött, hogy van egy ilyen alternatíva is és nem csak plázában lehet vásárolni, hanem ki lehet jönni egy ilyen vásárra, ennek azért más a hangulata. Lehet találkozni a tervezővel, minden terméknek megvan a története és lehet, hogy ez egy kicsit magasabb árú, mondjuk mint egy tömegtermék, de nem annyival valószínűleg tartósabb is” – mondta Vári Zsófia, a WAMP design vásár ügyvezetője.

A vásárlók többsége ajándékot keres és gyakori, hogy valaki visszatérő vendég.

A tervezők közül kevesen tartanak fent saját üzletet, sokan inkább csak weboldalon árulnak. Egyikük azt mondta: a vásárlók egyre tudatosabban válogatnak az elérhető termékek közül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!