2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Siófokra várják a pálinka rajongóit

2015. november 15., vasárnap 10:16, frissítve: vasárnap 11:05

Nemes italokat kóstolhat ezen a hétvégén Siófokon mindenki, aki ellátogat a Márton-napi Pálinkafesztiválra. A hetedik alkalommal tartott rendezvényen három napon keresztül várják a finom gyümölcspárlatok rajongóit ropogós libasülttel, koncertekkel és több más szórakoztató programmal.

Jó ebédhez szólt a nóta szombaton délben Siófok főterén. A pálinkafesztivál szervezőinek célja az volt, hogy még novemberben is vendégeket csábítsanak a Balatonhoz. „A legfőbb eleme, célja ez volt, hogy minél későbbre tenni egy ilyen fesztivált. Van ennek egy népies hagyománya, Márton-nap, ekkor értek be az első borok, már vágóképesek voltak a ludak, és ezért lett ez Márton-napi Pálinkafesztivál” – magyarázta Kiss Ottó Csaba, a VII. Márton-napi Pálinkafesztivál szervezője.

Bodza, füge, fürtös meggy, málna, madárberkenye – egyre többen keresik a különleges pálinkákat. A rendezvényen nyolc pálinkafőzde kínálta a különféle gyümölcsökből készült tüzes vizeket. „Az elmúlt estnek a tapasztalata alapján elmondható, hogy inkább két centet kérnek a kedves vevők, és többféle pálinkát kóstolnak meg, mint  egy fajta erős pálinkából sokat” – mondta az egyik kiállító.

Hosszú sor kígyózott a libaételeket kínáló standnál. Az evés is a Márton-napi hagyományok része, a mondás szerint aki libát eszik ezen a napon, az később sem éhezik.

A pálinkafesztiválon koncertekkel és kézműves vásárral is várják a látogatókat vasárnap estig.


@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!