2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Rabok segítettek a Rexnek

2017. június 26., hétfő 16:41

Állatketreceket takarítottak, kutyát simogattak és saját készítésű képzőművészeti alkotásokat ajánlottak fel az ország egyik legnagyobb kutyamenhelyének egy budapesti fegyház rabjai. Az elítéltek önként siettek a Rex alapítvány segítségére, ahol több mint 240 állatot gondoznak.

Kecskéket etetnek, kutyákkal játszanak és padokat festenek rabok a Rex Kutyaotthon Alapítvány újpesti telephelyén. Összesen 120 budapesti elítélt segédkezett önként a felújításban.

„Jó kedvvel jöttünk és jó kedvvel dolgozunk, mert végül is ezért jöttünk” – mondta egy fogvatartott, Zentai György, aki hamarosan szabadul. Ő is szívügyének tartja az állatok védelmét.

„Az ember jól érzi magát, ha egy kicsit kijöhet a zárt falak közül, és legjobban akkor, ha segíthet is. És úgy gondoltuk, hogy az állatvédelem előtérbe került, és mi szeretnék ebben segíteni” – tette hozzá Zentai György.

A tapasztalatok szerint az állatok gondozásának pozitív hatása van az emberekre.

„Az ismert tény, hogy aki gyerekkorában állatokat bántalmazott, akkor nagyobb valószínűséggel lesz esetleg bűnöző. De ez fordítottan is igaz, hogyha akár felnőtt korban érzi meg azt a szeretetet, amit egy kutya vagy macska adhat, jobbá teheti a későbbi életében” – mondta a Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója, dr. Koleszár István.

A jóvátételi program keretében a fogvatartottak rendszeresen vállalnak a társadalom számára hasznos munkát.

„A büntetés-végrehajtási szervezetnek az a célja, hogy amikor szabadul, letölti a büntetését, azt követően sokkal hatékonyabban, gyorsabban vissza tudjon illeszkedni a társadalomba vagy akár a munkaerőpiacra. Ezért nagyon fontos ez a jóvátételi program is, hiszen ők is elmondják, hogy igen elkövettek valami hibát az életben. Ezért is vannak börtönben, büntetés-végrehajtási intézetben. De valamit szeretnének visszaadni a rosszból, amit elkövettek, és ez általában sikerül is” – nyilatkozta Orosz Zoltán őrnagy.

Az önkéntes programban országszerte félezer fogvatartott vesz részt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!