2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Oscar-díjra jelölték Deák Kristóf Mindenki című filmjét

2017. január 24., kedd 15:08, frissítve: kedd 22:07

Több mint ötven éve éve nem jutott magyar alkotás ilyen közel az elismeréshez a rövidfilmek kategóriájában.

Ismét van Oscar-jelölt magyar film: a Mindenki című kisjátékfilmet a legjobb rövidfilmek kategóriájában jelölte az amerikai filmakadémia. A forgatókönyvíró-rendező azt mondta: már ez óriási dolog. Négy másik alkotással versenyez az arany szoborért az angolul Sing címet viselő mű.

Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémiától a legtöbb jelölést A kaliforniai álom című musical kapta: összesen tizennégyet, köztük a legjobb film, a legjobb férfi- és női főszereplő, valamint a legjobb rendező kategóriában. A 89. Oscar-díj-átadó gálát február 26-án tartják a hollywoodi Dolby Színházban.

A rendező Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: egy barátjával történt gyermekkori esemény adta a történethez az ötletet. „Egy új iskolába került, kicsit nem érezte annyira jól magát, de bekerült az iskola kórusába, aminek nagyon örült eleinte. De aztán hamar kiderült számára, hogy itt a kórus sikerét a kórusvezető megkérdőjelezhető módszerekkel tartja fönt. És valahogy nagyon megfogott ennek a történetnek az igazságtalansága. Hogy hogyan lehet gyerekekkel így bánni?” – fogalmazott.

Tekintse meg a Deák Kristóffal készült teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!