2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Orvos-beteg találkozó Barcson

2017. augusztus 6., vasárnap 10:21, frissítve: vasárnap 12:04

A hétvégén rendezte meg Barcson a Magyar Szív Egyesületek Országos Szövetsége az orvos-beteg konferenciáját és sporttalálkozóját. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa az emberek figyelmét a szív- és érrendszeri betegségekre, megelőzési, kezelési lehetőségeikre, a rendszeres mozgás, sportolás és a helyes életmód fontosságára.

Bozzay Tibor Fejér megyéből érkezett a találkozóra. A hatvannyolc éves férfi két szívinfarktuson van túl, többször műtötték. Azt mondja, a rendszeres mozgás segíti abban, hogy teljes életet éljen.

„2013 óta két-három évente járok a balatonfüredi szívkórházba rehabilitációra. Ott felvilágosítottak, hogy a mozgás segít, és tényleg segít. Úgy érzem, hogy már régen elpatkoltam volna, hogyha nem tornászom. Rendszeresen kerékpározom, és az úszást is kedvelem, és itt a pingpongozást is” – mondta el Bozzay Tibor.

Magyarországon a vezető halálokok között vannak a szív- és érrendszeri betegségek. A nemrég újjá alakult Magyar Szív Egyesületek Országos Szövetsége ezért szervez évente orvos-beteg konferenciát és sporttalálkozót. Az egyesületeknek nemcsak szívműtöttek lehetnek tagjai, akár egészséges emberek is csatlakozhatnak hozzájuk.

„Két évvel ezelőtt a Magyar Szív Egyesületek Országos Szövetsége néven tizenkét egyesület hozta létre az új szervezetet. Most már tizennégyen vagyunk, és ennek a második találkozójára invitáltuk a sportegyesületeket. Tavaly Miskolcon volt, jövőre pedig Egerben lesz” – közölte Kaviczki Károly, a Barcsi Szív Egyesület ügyvezető elnöke.

Barcson az asztalitenisz mellett úszásban, lábteniszben, atlétikában és röplabdában mérték össze tudásukat a tagok, illetve a bátrabbak rövid drávai vízi túrán is részt vehettek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!