2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Nemes célokat szolgált az idei Szeretetfutás is

2017. február 25., szombat 17:07, frissítve: szombat 17:52

Közel háromszázan vettek részt a Szeretetfutáson Székesfehérváron. Az eseményre most is főként amatőr futókat vártak. A már 5. alkalommal – mindig Valentin-nap környékén – megtartott rendezvény ezúttal is szolgált jótékonysági célokat, az adományokat egy hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó alapítványnak adták.

Napsütés fogadta a Szeretetfutás résztvevőit Székesfehérváron. Sokan öltöztek a szeretet színébe, pirosba. A rendezvényt azért szervezték meg, hogy megmutassák, mennyire jó sportolni, együtt mozogni.

„Anno három éve gondolkodtam azon, hogy kellene Székesfehérváron valami közösségi futórendezvény, és mivel kapóra jött a Valentin-nap, mi futók pedig imádjuk ezt a sportágat, a szerelmesei vagyunk, így jött a Szeretetfutás ötlete” – magyarázta Pothárn Fanni BSI futónagykövet.

A Szeretetfutásra bárki ingyen nevezhetett. A résztvevők két táv közül választhattak, kettő illetve hét kilométert kellett teljesíteni.

„Mindenképp jó. Futni, segíteni, mindenképpen. Maga a közeg, maga a társaság, maga az élmény. Meg hát mindennap futunk” – fogalmazott egy résztvevő.

Az eseményen a futás mellett a jótékonyság is szerepet kapott, a székesfehérvári Szivárvány Szociális Alapítványnak gyűjtöttek adományokat.

„Rengeteg motivációt ad nekünk és a többi futónak, hogy támogassuk a beteg gyerekeket. Szívből jön, úgy mint ez az energia, amivel futunk nap mint nap” – mondta egy másik futó.

A résztvevők összesen 136 ezer forintot gyűjtöttek össze. Az összeget a hátrányos helyzetű tanulók fejlesztéséhez, oktatásához szükséges speciális eszközök beszerzésére fordítják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!