2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Nem félünk a terrorizmustól

2017. június 26., hétfő 18:20

Az európai terrortámadások ellenére is változatlan az utazási kedv a nagy nyugat-európai fővárosokba – ráadásul ismét népszerű úti cél Egyiptom és Tunézia, holott minkét helyen voltak támadások az elmúlt években.

Júliushoz közeledve már a last minute nyaralásokra gyűlnek a foglalások. A legnépszerűbb úti cél még mindig Horvátország. Ott akár a belföldi áraknál is kedvezőbb ajánlatot lehet kapni, igaz, csak apartmanokra.

„Albánia lett új desztináció, ami hasonlót kínál, de Bulgária továbbra is nagyon népszerű. Aki tavakat, helyeket nagyon szereti, annak Ausztriát és Szlovéniát ajánljuk, de saját szállásaink vannak Balaton-szerte, úgyhogy az is nagyon népszerű, sőt talán idén a legnépszerűbb a belföld, de chartereink vannak Tunéziába, Egyiptomba, ezeknek feltörőben van a kereslete” – mondta el Cziprián Melinda utazási szakértő.

A horvát nyaralások népszerűségét az sem rontja, hogy a határokon szigorúbb ellenőrzésekre kell számítani.

A horvát idegenforgalmi közösség budapesti képviseletének vezetője a Hír TV reggeli műsorában azt mondta, érdemesebb hétköznap útnak indulni, olyankor kevesebb az autó az utakon.

„Az autópálya-használati díjak most egy kicsit drágábbak lettek, egy ilyen ötszázalékos növekedésről van szó, de évekig nem volt áremelés, úgyhogy most arra kell számítani. De ha már beszélünk erről, megint egy jó tanácsot adnék, érdemes mint fizetőeszközt használni a kártyát. Akár autópályán is. A leggyorsabb is és legegyszerűbb, és legkorrektebb árfolyamról van szó” – mondta Marin Skenderovic.

Ez a gép Brüsszelből érkezik a ferihegyi leszállópályára. Bár a szezonban inkább a vízparti helyeket keresik a turisták, még így is sokan terveznek hosszú hétvégét valamelyik európai nagyvárosba. A három legnépszerűbb hely Brüsszel mellett London és Párizs.

„Most már április óta havonta egymillió utas fölött van a forgalom, ez most már valószínűleg a nyári időszak végéig ki fog tartani, egészen akár októberig is. Tehát ilyenkor nagyon magas a forgalom” – közölte a Budapest Airport helyettes szóvivője, Kurucz László.

A Hír TV-nek nyilatkozó utazási szakértő szerint az Adria biztonságos célpontnak számít, de az utasok többsége elfogadta, hogy Európában terrortámadásokra lehet számítani.

A reptér forgalmára való tekintettel egyébként a BKK hamarosan közvetlen buszjáratot indít a 2-es terminál és a pesti belváros között

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!