2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Színes

Ne legyen karácsonyi meglepetés a kisállat! + videó

A szakemberek szerint, egy kutya vagy macska gazdájának lenni hosszú évekre szóló felelősségvállalás, amit mérlegelni kell.

  • Ne legyen karácsonyi meglepetés a kisállat! + videó

Az ünnepek környékén nagy mértékben megnő azok száma, akik ajándékozási célból keresnek házi állatot. A tapasztalatok azt mutatják, hogy főként az idős, egyedül élő rokonoknak, vagy a gyermekeknek szeretnének örömet okozni egy kiskutyával, cicával, vagy éppen egy tengerimalaccal.

Azonban az ajándékba megvásárolt élő állatok az ünnepek után sokszor unott teherként az utcára kerülnek, hiszen a legtöbb esetben ez nem egy megfontolt döntés. A Fővárosi Állat és Növénykert szóvivője szerint meglepetésből tilos állatot vásárolni, ugyanis az egy hosszú évekre szóló felelősségvállalás, amit a leendő gazdának kell mérlegelnie.

A Noé Állatotthon Alapítvány már évek óta minden eszközt bevet, hogy lebeszélje az embereket erről a divatról.

Amennyiben valaki mégis úgy látja, hogy rokonának szüksége lenne egy négylábú társra, úgy vigye el őt akár a Noé Állatotthonba, ahol informálódhat az állattartással járó felelősségről, a felmerülő költségekről, így hosszú évekre szóló felelős döntést hozhat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!