2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Múzeumok majálisoznak a fővárosban

2017. május 20., szombat 16:38

Több mint 120 múzeum és kiállítóhely képviselteti magát a 22. Múzeumok Majálisán a Magyar Nemzeti Múzeumban és Múzeumkertben. A szervezők a hétvégén negyvenezer látogatóra számítanak.

A jó idő sokakat kicsábított a budapesti Múzeumkertbe, az idén már 22. alkalommal megrendezett múzeumok majálisára.

Az év kiállításának különdíját elnyerő győri Rómer Flóris múzeum igazgatója szerint a jó közösség a siker kulcsa és az, hogy több művészeti ágnak is helyet tudnak biztosítani. Grászli Bernadett elmondta, „kialakult egy jó közösség a Rómer-házban, és nagy szeretettel várunk mindenkit, aki a régmúlt megismerése mellett a kortárs kultúrával is szívesen foglalkozik a társművészetek bevonásával, legyen szó zenéről, színházról vagy kreatív alkotásról”.

A Paksi Városi múzeum elismerő oklevelet kapott. Azt mondják: húszezres kisvárosukban nehéz versenyezni a nagyobb intézményekkel, de számos programmal igyekeznek rávenni az embereket a látogatásra. Péterfi Zsuzsanna igazgató kifejtette, mindig próbálnak népszerű programokat, műsorokat rendezni, amelyek bevonzzák a látogatókat.

A korábbiakban az volt a tapasztalatunk, hogy ha sok rendezvényt csinálunk – múzeumok éjszakája, múzeumok őszi fesztiválja, múzeumpedagógiai foglalkozások, mindig nőtt a látogatószám, tehát mindig próbáltunk olyan népszerű programokat, műsorokat adni a város lakóinak és a környéknek, hogy egyre többen jöjjenek.

A múzeumok majálisa vasárnap estig tart a Nemzeti Múzeum kertjében. Az érdeklődőket a kiállítások mellett koncertek, pódiumbeszélgetések is várják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!