2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Motorosok százai dübörögtek Szeged utcáin

2016. október 10., hétfő 10:11, frissítve: hétfő 10:39

Közel ezer motoros dübörgött végig Szeged utcáin a helyi motorosok által szervezett szezonzáró motoros felvonuláson. A szervezők célja az volt, hogy felhívják az autósok figyelmét a biztonságosabb közlekedésre.

A tél előtt utoljára gyűltek össze a szegedi és környékbeli motorosklubok tagjai és civilek, hogy együtt búcsúztassák a szezont. A vasparipák tulajdonosai azt mondják, a motorosok olyanok, mint egy nagy család. „Egyrészt ez abban nyilvánul meg, hogy mindig segítünk egymásnak, bármi baj van. Másrészt úgy el tud beszélgetni ismeretlen motoros a másikkal, mintha ezer éve ismernék egymást, nagyon családias, és összetartók, közvetlenek egymással. Most igazából felvonulni jöttünk, megmutatni, hogy itt vagyunk és együtt vagyunk” – nyilatkozta Buza Patrik szervező.

A motorosok szerint a kiváló vezetési ismeretek és jó műszaki állapotban lévő motorok mellett nagyon fontos a megfelelő öltözék is. „Mindenképpen a bőr, tehát a horzsolástól az eséskor megvéd. A bőr ruha nagyon fontos, az fontos nagyon. Bukósisak, bőrruha védi meg az embert; Normális minőségű bukósisak, kesztyű, csizma. Igazából egy esés során egy farmer beleégne az ember bőrébe” – sorolták a résztvevők.

Az autósok és a motorosok között egyre nagyobb az egyetértés, mondják a motorosok. Bár a balesetek egy részét az autósok okozzák, de a legtöbbnek a gyorshajtás az oka. „A balesetek figyelmetlenségből, gyorshajtásból történnek. Ha nem tartják be a szabályokat, akkor igen, előfordulnak, vannak balesetek. Egyébként korrektek az autósok is a motorosokkal szemben, meg viszont is” – fogalmazott Szegedi András motoros.

A szezonzáró felvonuláson a motorosok végigjárták szinte az egész várost, nem hagyták ki a belvárost sem. A vasparipák nagy része a felvonulás után garázsba kerül, ahonnan csak néhány hónap múlva, tavasszal kerül elő újra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!