2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Mindenhol a gyerekekről szól ez a hétvége

2016. május 29., vasárnap 10:33, frissítve: vasárnap 13:57

Bár a gyereknap hivatalosan ma van, egész hétvégén a kicsiknek szóló programok zajlanak szinte mindenhol. A hagyományos lufis-bohócos rendezvények mellett ma már egyre több a különleges élményt nyújtó foglalkozás és hasznos adománygyűjtés.

Sorra érkeztek a gyerekek a budakeszi gyereknapra, ahol a kicsik az idén különleges ajándékot kaptak. A digitális okosjáték óvodásoknak magyar fejlesztés: „Az összes olyan fontos képességet, készséget fejleszti, amely a gyerekeknek ahhoz kell, hogy az iskolában megfelelően tudjanak teljesíteni – ilyen a memória, a matematika, az írás-előkészítés, a vizuális és a grafomotoros készségek” – mondta Konkolyi Sándor, a Digitális okosjáték óvodásoknak szoftverfejlesztője. Az új gép az egyik helyi óvodába kerül.

„Az egyértelmű kormányzati szándék az, hogy minden innovatív magyar találmányt megpróbáljunk népszerűsíteni és segíteni az elterjedésében. Ezért is nagy öröm nekem is, hogy amikor kapcsolatba kerültem a fejlesztőkkel, akkor nagyvonalúan tettek egy felajánlást, és most lehetőségünk van arra, hogy ezt az érintőképernyős számítógépet kifejezetten a gyerekek részére ünnepélyes keretek között átadjuk” – fogalmazott a rendezvényen Simon Attila, az NGM munkapiaci helyettes államtitkára.

A Budapesti Közlekedési Vállalat gyereknapján a Szépilona kocsiszínben próbálhatták ki a járműveket a gyerekek. De a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet fővárosi rendezvénye is a gyerekekről szól, bár kicsit másként: országos adománygyűjtéssel több száz focista gyűjtött rászoruló gyerekeknek ajándékokat, játékokat, amelyeket egy gálameccsen adtak át.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!