2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Megnyílt az ország első kutyastrandja

2016. június 1., szerda 13:05, frissítve: szerda 19:27

Hivatalosan is megnyílt az első balatoni kutyastrand Fonyódon. A település polgármestere szerint az érdeklődés nagy, hiszen a közösségi strandokra tilos négylábút bevinni. Úgy gondolja, sok kutyabarát emiatt választja majd nyaralása helyszínéül Fonyódot.

A kutyák egyedül csak a tóba dobott tárgyak miatt ugranak a vízbe, gazdáikkal azonban hosszabb ideig is képesek lubickolni. Az első hivatalos balatoni kutyastrand megnyitójára mintegy 15-20 négylábú érkezett.

„Szerintem ez egy sorsdöntő pillanat, mind a Balaton életében, mind a kutyások, mind a balatoni települések életében. Hiszen egyre több, egyre nagyobb az igény arra, hogy a kutyások magukkal vigyék a kedvenceiket a balatoni nyaralás során, és így viszont megoldódott az a probléma úgymond itt, a fonyódi partszakaszon” – mondta az eseményen az egyik kutyás weboldal ügyvezető igazgatója.

Fonyódnak ez a partszakasza a Balaton egyik legjobb pontyozóhelye, a horgászokat mégsem zavarja a kutyák jelenléte. „Hogyha esetleg a kutyák valamilyen szinten is beleszólnának a horgászatba, tehát úgy gondolom, hogy esetleg itt, a parton mászkálnak, akkor rá tudunk menni a stégre, és ott tudjuk folytatni a horgászatot” – árulta el az egyik pecás, Czégány Csaba.

A fonyódi önkormányzat november óta tanulmányozta a jogszabályokat, milyen módon kell kialakítani egy kutyastrandot. Az egyetlen előírás, hogy 500 méteres körzetben nem lehet közösségi strand. A közegészségügyi előírásoknak zacskók, kesztyűk és szemétgyűjtők kihelyezésével próbálnak megfelelni, de a területen homokozó és kutyavécé is van.

„A hatósági ellenőreinknek is könnyebb lesz azt mondani, a strandra hogyha be akarja vinni a kutyát, hogy kérem, önnek itt van egy kutyás fürdőhely. oda menjen a kutyájával, ha együtt akar lenni, és azt gondolom, hogy ezzel egy újabb lehetőséget biztosítottunk a turistáknak, illetve hát a fonyódiaknak is” – fogalmazott Hídvégi József, Fonyód polgármestere.

Rövidesen Balatonbogláron nyílik hasonló kutyastrand, Siófok képviselő-testülete azonban nemet mondott az ötletre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!