2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Meglepetés a Balaton közepén

2016. július 26., kedd 20:13

A Balaton közepén köszöntötte idei félmilliomodik komputasát a Balatoni Hajózási Zrt. A társaság százezer forint értékű nyereménycsekkel jutalmazta a nyíregyházi férfit, aki éppen feleségével és unokáival nyaral a Balatonnál. A kompüzletág utasforgalma évek óta folyamatosan nő, tavaly csaknem egymillió jegyet váltottak a kompokra.

Kedd délelőtt érkezett meg a balatoni hajózási társaság ötszázezredik komputasa, aki csak az átkelés közben tudta meg, hogy az átlagosnál izgalmasabb lett számára a mostani utazás. Százezer forintos nyereménycsekket ért a kompjegy a nyíregyházi férfinak, aki feleségével és unokáival együtt nyaral Szántódon.

„Egész napos kirándulást terveztünk Tihanyba, Veszprémbe, a kisunokánkkal az állatparkba szeretnék bemenni, aztán van itt egy hadipark, a fiúunokát főleg az érdekli. Ez egész napos kirándulás lesz, este jövünk vissza a komppal” – mesélte Lőrincz István.

Évente közel egymillió jegyet értékesítenek a Szántód és Tihany között járó kompokra. Idén eddig a tavalyi év hasonló időszakához képest 12 százalékkal nőtt az utasforgalom.

„Az kijelenthető, hogy a biciklis turistaforgalom növekszik, az előző években folyamatosan emelkedő tendenciát mutatott. Ez alól a tavalyi év volt kivétel annyiban, hogy a kánikulai napok picit visszavetették, ez is csupán annyit jelentett, hogy stagnált. Körülbelül hatvanezer kerékpárt szállítottunk a kompon” – mondta el Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A balatoni kompok egész évben járnak, télen is csak akkor állnak le, amikor már túl vastag a jég ahhoz, hogy feltörjék az átkelőhajók.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!