2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Magyar kisgéppel indul Föld körüli útra a magyar házaspár

2017. április 8., szombat 16:19, frissítve: szombat 16:29

Május elsején indul útjára az a házaspár, aki összetartozása jegyében utazza körül a Földet egy magyar gyártású kisrepülővel. A budakeszi repülőtérről indulnak majd, és oda is térnek vissza – a tervek szerint három hónappal később.

„A farkashegyi repülőtérről, Magyarországról indulunk, utána Szlovákiához emelkedhetünk fel, átrepülünk a Lengyel–Belorusz határra…” – Föld körüli útvonalának tervezett állomásait mutatta a térképen Keszy-Harmath Zoltán. A férfi feleségével együtt repüli körbe a Földet, egy Apollo Fox típusú, magyar gyártású kisgéppel.

Az úgynevezett túlélőfelszerelésükben van kiszakíthatatlan vizes zacskó, mentőcsónak, de alkalmi illemhely is.

A kisgép, amellyel útra fog kelni a házaspár, jelentős átalakításon esett át: erősebb motort, nagyobb üzemanyagtartályokat kapott, és növelték a hatótávolságát is.

„Az ötlet kétirányú, az egyik a kaland oldala, szerettük volna bejárni a világot, a másik az üzenet oldala, szeretnénk mindenkinek elmondani, hogy egyek vagyunk és ezért szeressük egymást – ezt az üzenetet szeretnénk körbevinni” – nyilatkozta Keszy-Harmath Zoltán.

Az utazást a Fővárosi Örmény Önkormányzat támogatja.

„Azért szeretnénk, ha sikerrel járna a Zoli, mert ugye ő a közösségünk tagja, ő egy magyar–örmény származású, örmény gyökerekkel bíró fiú. Felszámolta a londoni életét, és arra adta a fejét, hogy körberepüli a világot a szeretet és az egység jegyében, amivel maximálisan tudunk azonosulni, illetve mint fiatal tehetség, támogatjuk a közösségünk tagjait” – emelte ki Esztergály Zsófia Zita, a Fővárosi Örmény Önkormányzat elnöke.

A tervek szerint a Föld körüli út három hónapig tart majd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!