2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Magyar fejlesztéseket díjazott az Invitel

2017. március 30., csütörtök 19:06

Magyar közösségi érdekeket szolgáló, innovatív technológiai megoldásokat díjazott az egyik legnagyobb távközlési vállalat. A pályázatra százhatvanan jelentkeztek, közülük heten kaptak ötszázezer és kétmillió forint közötti összeget ötletükért. Az infokommunikációért felelős helyettes államtitkár a díjátadón hangsúlyozta: az infokommunikáció elengedhetetlen eszköz a gazdaság és a társadalom átalakítására, ezért a jövőben kiemelten támogatják a digitális gazdaságfejlesztést.

„A gyerek készüléke jelez a szülőnek, ha rossz helyen tartózkodik” – saját fejlesztésű mobilalkalmazását ismertette videoüzenetében egy vajdasági magyar fiatal. Olyan appot talált ki, amely segítségével a szülők könnyedén nyomon követhetik azt, hogy gyerekük épp hol tartózkodik. A délvidéki ötlet nagyot tarolt Magyarországon, megnyerte az egyik legnagyobb távközlési vállalat harminc év alatti fiataloknak szóló pályázatát.

A cégcsoport közösségi érdekeket szolgáló, innovatív technológiai megoldásokat keresett.

„Az Invitel csoport támogatja azt az irányt, hogy a „made in Hungary” mellett, azaz „Magyarországon gyártott” címke mellett inkább szerepeljen az „invented in Hungary” címke, vagyis a „Magyarországon feltalált” címke – mondta el az Invitel vezérigazgatója, David Blunck.

Az infokommunikációért felelős helyettes államtitkár szerint az infokommunikáció elengedhetetlen eszköz a gazdaság és a társadalom átalakítására, ezért a jövőben kiemelten támogatják a digitális gazdaságfejlesztést.

„Sokszor beszélünk arról, hogy mi mindent támogat a kormányzat, de én azt gondolom, hogy ez a sok pénz, amit támogatásra tudunk adni, semmit nem ér akkor, ha nincsenek olyan innovátorok, akik valójában át akarják alakítani a világot” – nyilatkozta az infokommunikációért felelős helyettes államtitkár, Solymár Károly Balázs.

A távközlési vállalat a legjobb fejlesztéseket ötszázezer és kétmillió forint közötti összeggel jutalmazta. A Digitális Tudás Akadémia a nyereményt arra használja majd, hogy minél több gyerekkel megszerettesse az informatikát.

„Nagyon sokan megkerestek minket, az egyesületet azzal, hogy nincs elég informatikus az országban, folyamatos ez a probléma. Amiből élek, én is, egy webfejlesztő ügynökségem van, ahol vért izzadunk, hogy megszerettessük az informatikát. Hogy találunk-e egyáltalán informatikust és nem értem, hogy miért nem választják a gyerekek ezt a szakmát, mikor jól meg lehet élni és egy csodálatos alkotói folyamat, felépíteni egy weboldalt nagyon jó dolog” – mondta a Digitális Tudás Akadémia elnöke, Tóth Zoltán.

A távközlési vállalat pályázatára 160-an jelentkeztek, összesen 7 ötletet díjaztak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!