2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Színes

Ma indul a Sziget

Csütörtökön kezdődik a Sziget fesztivál, és egészen augusztus 15-ig tart. Az előkészületek már több hete zajlanak, jelenleg az utolsó simításokat végzik. Idén mintegy 400 ezer résztvevőre számítanak, akikre számos újdonság vár.

  • Ma indul a Sziget

Az utolsó munkálatok zajlanak az óbudai Hajógyári szigeten. Csütörtökön startol ugyanis Európa egyik legnagyobb fesztiválja. Az idén 30 éves Sziget fesztivál számos újdonsággal várja az érkezőket, mind a látványvilág, mind a vendéglátás és a kényelmi szolgáltatások terén.

A leglátványosabb változás, hogy megszűnnek a toi-toi wc-k a fesztivál területén. Nagy konténeres angol wc blokkok kerültek kialakításra, amit bárhol állunk a fesztiválon, akkor egy 100-150 méteres sugarú körön belül meg fogunk találni. – emelte ki Kádár Tamás a Sziget főszervezője.

Az angol wc-k folyamatos működését 70 db szivattyú biztosítja, ami nemzetközi szinten is egyedülálló teljesítmény. Ezen kívül javultak a kempingszolgáltatások, növelték a zuhanykapacitásokat, és több telepített szállást is kialakítottak azok számára, akik több napra vagy a teljes hétre érkeznek.

A mintegy 76 hektáros területen 50 programhelyszín, 200 vendéglátó egység, több ezer négyzetméternyi tánctér, ezen kívül Civil Sziget, beszélgetősarok, cirkusz és számos nappali program várja a fesztiválozókat.

A szervezők mintegy 400 ezer látogatót várnak az idei fesztiválra a világ több mint 100 országából, akár még a 18.000 km-re lévő Új-Zélandról is. A nemzetközi felhozatalban 62 ország művészei lépnek fel és mintegy 200 magyar résztvevővel is találkozhatnak majd a különböző helyszíneken a fesztiválózok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!