2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Luther Mártonról is neveztek el sört

2017. február 28., kedd 10:31, frissítve: kedd 11:11

Különleges söröket mutattak be a reformáció 500. évfordulója alkalmából. A Reformátor sörfőzde Luther Mártonról és Kálvin Jánosról, a mozgalom két nagy alakjáról nevezte el a söröket.

„Egyél finomat, igyál tiszta sört és olvasd az igazságot” – idézik előszeretettel evangélikus körökben.

A Reformátor sörfőzde hű is maradt az idézethez. Különleges kézműves sörökkel emlékeztek meg a reformáció 500. évfordulójáról. Az egyiket Luther Mártonról, a másikat Kálvin Jánosról – a mozgalom két nagy alakjáról – nevezték el.

„Ezek nem nagyipari körülmények között készülnek. Ennek megfelelően ezeknek a söröknek nem az a koncepciója, hogy minél nagyobb mennyiségben, minél olcsóbban állítsuk elő, hanem leginkább az, hogy valamilyen módon valódi gasztronómiai élményt nyújtsanak. Ezért ezek a sörök sokkal ízesebbek, sokkal teltebbek, sok esetben magasabb alkoholtartalmúak, magasabba beltartalmúak, mint általában, amit az ipar előállít” – mondta el Nagy Antal, sörfőző mester.

A kezdeményezés célja, hogy a reformátorok üzenetét a mai emberek számára is közvetítsék.

„Első körben díszdobozos formában kerül forgalomba, így pubokban és szórakozóhelyeken, csapon nem lehet majd kapni. Hosszú távon lehet, hogyha a fogyás azt bizonyítja, azt mutatja, hogy erre szükség van. De mivel az üzenetet szeretnénk átadni, ezért, a díszdoboz adta azt a lehetőséget arra, hogy ezt így tudjuk megtenni. Üzletekben lehet majd kapni, főleg egyházi üzletekben, de online boltokon keresztül is megrendelhető” – mondta a Reformátor sörfőzde ügyvezetője, Végh Szabolcs.

A hagyomány szerint fél évezreddel ezelőtt, 1517-ben Luther Márton Ágoston-rendi szerzetes kiszögezte a wittenbergi vártemplom kapujára, 95 pontból álló vitairatát – így felhívva a figyelmet a katolikus egyház hibáira.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!