2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Különleges étkezőkocsiban kóstolhatták a luxuskategóriás ételeket

2016. szeptember 10., szombat 21:14, frissítve: vasárnap 10:23

Gőzmozdony-bemutatót és étkezőkocsi-találkozót tartottak szombaton a Vasúttörténeti Parkban. Utóbbira rengetegen voltak kíváncsiak, nemcsak a ritka étkezőkocsik, de a luxuskategóriás ételek miatt is.

Étterem helyett egy étkezőkocsiban, a Vasúttörténeti Park egyik különlegességében ebédelhettek a vendégek. A vagont 1912-ben a mostani Csehország területén gyártották, és az Orient expressz részeként közlekedett. A századfordulós étkezőkocsin ezúttal bárki megebédelhetett. A különleges alkalomra két másik, modernebb típust is megnyitottak a látogatók előtt.

„Most álló helyzetben föl lehet rájuk menni, és lehet étkezni rajtuk. Közben versenyeznek is. Egy négytagú zsűri bírálja el a kiszolgálást, az ételek minőségét, a terítéket és mindent, ami a gasztronómiában fontos” – ismertette Magyar Anikó, a Vasúttörténeti Park kommunikációs vezetője.

Az egyik zsűritag azt mondta, az ételek értékelésénél a technológia és a frissesség a legfontosabb szempont. „Úgy gondolom, hogy nagyon fontos a logisztikai rész, hiszen itt a kocsiknak elég behatárolt a lehetőségük, úgyhogy jó csapatmunka kell hozzá” – jegyezte meg Pesti István Michelin-csillagos séf.

Mialatt a zsűri döntésére vártunk, a vendégek között kérdezősködtünk a menüről.Vámoshegyiné Kádár Ildikóéknak minden tetszett:

– Már kinéztük előre a menüt, és nagyon ízletes volt, gyönyörű tálalással, udvarias kiszolgálással… Gyönyörű szép ez a kocsi, tulajdonképpen azért jöttünk, hogy megnézhessük ezt a tíkfa étkezőkocsit.
– Mit ettek?
– Jércét és marhát.

A vasúti cégek konyhái közül végül a Vasutazz Velünk! társaság kapta az első díjat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!