2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Színes

Középiskolás önkénteseket keres a Mikulásgyár

Nehezen bírja a rohamot a Mikulásgyár, ezért még több önkéntest, középiskolásokat, illetve idegen nyelveken beszélőket is keresnek, akik átveszik az ajándékokat az ország egyik legnagyobb adományokat gyűjtő akciójának helyszínén Budapesten, a Városháza parkban - tájékoztatták a szervezők vasárnap az MTI-t.

  • Középiskolás önkénteseket keres a Mikulásgyár

A közlemény szerint olyan középiskolásokat keresnek önkéntesnek, akik ezzel is szeretnék ledolgozni a kötelező, ötvenórányi iskolai közösségi szolgálat egy részét. A Mikulásgyár szervezői szerint ez a fajta munka növeli a fiatalok szociális érzékenységét, és hasznosan tölthetik el azt az időt, amelyet a nappali tagozaton érettségit adó középiskolák diákjainak ilyen típusú munkára kell szánniuk.

Az önkénteseknek a hideg miatt csak néhány órát kell dolgozniuk. Feladatuk, hogy a Városháza téren felállított, "ajándékokat csomagoló üzem" előtt az adakozóktól átvegyék az adományokat, amelyeket szortírozni, dobozolni kell és a raktárakba elszállítani.

Sok külföldi is felkeresi a Mikulásgyár helyszínét, ezért spanyolul és olaszul beszélő önkénteseket is keresnek, akik el tudják magyarázni az arra járó turistáknak a karitatív akció lényegét.

Örömmel vennék ukránul beszélő önkéntesek jelentkezését is néhány órás munkára, mert több, Ukrajnából elmenekülni kényszerülő család is érkezett már a Mikulásgyárba. A 3-8 éves gyerekekkel érkező szülők játékokat és csokoládékat hoztak.

A jelképes adományokért a Mikulásgyár szervezői hungarikumnak számító finomságokkal lepték meg az Ukrajnából érkezett gyerekeket, akik dobozolni is segíthettek.

A Mikulásgyár Alapítvány közleményében idézték Zsolnai Endrét, a Mikulásgyár szervezőjét, aki azt mondta, a kölcsönös ajándékozás jó példa arra, hogy mindenki tud segíteni valakinek, a szolidaritás nem egyirányú folyamat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!