2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kossuth-díjas lett Esztergályos Cecília

Hír TV

2018. március 15., csütörtök 22:34, frissítve: csütörtök 23:01

Átadta az állami elismeréseket Áder János köztársasági elnök. A tudományos élet 17 kiemelkedő képviselőjét jutalmazták Széchenyi-díjjal, a kultúra művelésének elismeréséért pedig 15 Kossuth-díjat és egy Kossuth-nagydíjat ítéltek oda.

A Kossuth- és a Széchenyi-díjakat a hagyományoknak megfelelően a legfőbb közjogi méltóságok, a köztársasági elnök, a miniszterelnök és az Országgyűlés elnöke adta át a Parlamentben.

Tisztelt kitüntettetek, köszönjük, hogy mindannyiunk számára példát mutatnak és ezzel minket is jobb teljesítményre ösztönöznek – mondta Áder János.

Kossuth-díjat vehetett át – mások mellett – Esztergályos Cecília színművész.

A szintén Kossuth-díjas Tordai Teri azt mondta, hogy az elismerés energiát ad a további munkához.

Ettől energiát kap az ember, hogy jaj, hát ha megkaptam nem lehet csak félretenni. Oda fogom tenni, és mondom, hogy hoppá, gyerünk csináljuk tovább, főleg mert fiatalokkal nagyon izgalmas dolgozni. Én pozitívan gondolkodom, és azt mondom, előre, és még nagyon sok tervem lesz és tervem van – mondta a színművész.

A Kossuth-nagydíjat Sára Sándor operatőrnek és filmrendezőnek, a nemzet művészének ítélték oda, aki személyesen nem tudta átvenni a kitüntetést. A Magyar Érdemrend középkeresztjét adományozták Káel Csaba rendezőnek, a Művészetek Palotája vezérigazgatójának és a labdarúgó-válogatott időközben menesztett szövetségi kapitányának, Bernd Storcknak is, aki a 2016-os Eb-n elért sikerekkel érdemelte ki a díjat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!