2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szabad Európa 11:00

Koccantak a golyók, egymás kilökése, ledöntése a cél

2017. február 5., vasárnap 13:10

Szép számú mezőny gyűlt össze a békés megyei Medgyesegyházán a Piros 7-es biliárdversenyre. Egy helyi vendéglőben bárki végignézhette a vetélkedést.

Mindkét játékosnak van egy saját világos golyója, azzal kell lekoccolni az ellenfélét, majd minél több bábut ledönteni a tábla közepén. Ha a pirossal is karamboloznak, az pluszpont. Ilyen egyszerű a mezőkovácsházi billiárd. Persze megcsinálni sokkal nehezebb.

„Gyönyörű szép, a világ legszebb magyar játéka, amelyet valaha ki lehetett találni. Ezenkívül talán még az 500-as játék, ami ilyen szép, nem tudom, hogy azt hányan ismerik, szerintem nem sokan ebben a megyében sem, nemhogy ebben az országban. Ez, a 120-as biliárd a világ legszebb játéka” – fogalmazott Erdélyi Sándor.

Az idei Piros biliárdversenyen huszonnégy játékos indult. Többet nem tudtak fogadni, mivel a Hegedűs Vendéglőben csak három asztal van. Jó néhány családtag, barát, szurkoló is elment bámészkodni, örülni vagy bosszankodni.

Visszatérő vendég Tóbiás József. Hét éve volt ott először, és legalább háromféle vezető pozíciót betöltött a szocialista pártban mióta oda jár. „Ellentétben a szokásos pool biliárddal vagy akár a rexszel, itt azért szükség van logikára, ütéstechnikára, nem egyszerűen csak a lyukba kell eljuttatni. Élmény. Ez jó közösség, jó mondások, jó poénok hangzanak el, és rutinos öreg rókák fineszes trükkjeit meg lehet tanulni” – fogalmazott a MSZP-s képviselő.

Szóval az egyiket kilökni, a másikat ledönteni. Akár a politika terepasztalán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!