2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kitárta kapuit az idei Művészetek Völgye

2016. július 22., péntek 19:41, frissítve: péntek 20:13

Az idén három település, Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd szolgál a programok helyszínéül. Július 22-től tíz napon át könnyű- és komolyzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal és gyerekprogramokkal is várják a látogatókat.

Kapolcson főként zenei, Taliándörögdön színházi, Vigántpetenden pedig irodalmi és komolyzenei programok lesznek huszonhat rendezvényhelyszínen az idén 26. alkalommal megrendezett Művészetek Völgyében. A fesztiválon a gasztronómiának és a kézműves alkotásoknak is nagy szerep jut.

„A Művészetek Völgye méltán egy olyan összművészeti kavalkád, amely sok impulzust is ad, mindeközben emberléptékű, családbarát, és tényleg jó emberek gyűlnek itt össze, nincs sok probléma, mindenki ellazultan tud jó programokon részt venni” – mondta Oszkó-Jakab Natália program- és marketingigazgató.

A fesztivál egyik különlegessége, hogy hétköznapi házak udvarai alakulnak át színházzá vagy éppen koncerthelyszínné. Az egyik ilyen udvar gazdája már harmadik éve Harcsa Veronika dzsesszénekesnő. „Főleg dzsesszprogramok lesznek, de nemcsak dzsessz, hanem improvizáción alapuló kreatív zene, legyen szó elektronikus zenéről, funkról, klubzenéről, amelyben benne van a spontaneitás is, a kísérletező kedv” – nyilatkozta az énekesnő.

A Kaláka versudvar az irodalom keletkezésébe is bepillantást enged a következő napokban. Itt a koncertek mellett a meghívott költők, zenészek és a közönség együttműködéséből születnek versek és dalok. „5-6-8 perc alatt épkézláb verseket hozunk létre mindenki örömére, és érezhető, a taps hőfokán lemérhető szinte, hogy a közönség mennyire szereti, és mennyire örömmel tekint bele abba, ami egy magányos, bús barom munkálkodása, hiszen a költőt, amikor alkot, akkor senki nem látja” – mondta Lackfi János költő.

A Művészetek Völgye július 22–31-ig tart.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!