2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kiállítás, börze és koncertek a 22. Dobosok Farsangján

2017. február 25., szombat 19:20, frissítve: szombat 20:36

Idén is megrendezték a Dobosok Farsangját. A főként a szakmának szóló ütőhangszeres kiállítás és vásár több mint húsz éve létezik. A börze mellett koncertekkel és előadásokkal várják az érdeklődőket.

Már délelőtt az esti koncertre hangoltak a zenészek a Dobosok Farsangján. A rendezvény ütőhangszeres kiállítás és zenei esemény egyszerre.

„Lesz Lukács Miklós cimbalommal, Borbély Mihály fúvós hangszerekkel és hát sok-sok dob, sok-sok basszusgitár. A dobosoknál egy nagyon érdekes név van: Craig Blundell. Ő Angliából jön, úgy hívják őt, úgy utazza a világot, hogy Anglia nagykövete, dobon. Tehát dobos nagykövete. Jövőbe néző szerelése van, vagyis a digitális és az akusztikus dob fúziója” – mondta Martonosi György szervező.

A forgalmazók standjain ki is próbálhatják az érdeklődők a dobokat. A kezdők főként az elektromos felszerelésekkel ismerkednek.

– Már nagyon régen tervezgetem, hároméves koromban már akartam dobolni, csak akkor még nem volt otthon semmi ilyesmi. Meg akkor még nem lehetett.
– És most van-e otthon hangszer, vagy a zeneiskolában gyakorolsz, esetleg azért jöttetek, hogy most vegyetek?
– Van otthon egy gumilapom és egy dobverőm, azon szoktam gyakorolni” – fogalmazott a Hír TV-nek az ifjú Tornyi Márton.

A szervezők szerint a börze jó alkalom arra, hogy segítsék a fiatalabb zenész generációt. Az egyik fellépő azt mondja, ő is itt szerzett inspirációt.

„Én kiskoromban, mikor még olyan 10-12-13 éves voltam, nagyon sokat jártam a Dobosok Farsangjára, apukám mindig elvitt. Engem mindig ösztönzött a gyakorlásra, hogy még többet kihozzak magamból. Belekerültem egy másik környezetbe, láttam más dobosok hogyan dobolnak, és másnap már mindig alig vártam, hogy mikor ülhetek le a dohoz és doboljak” – mondta Schweigert Patrik dobos.

A legolcsóbb elektromos dobfelszerelés nagyjából 150 ezer forint. Ez egy akusztikus szett árának a töredéke.

„Nekem az a véleményem, hogyha valaki ezzel elkezd tanulni, akkor az jó irány lehet. Nyilván mindenen lehet vitatkozni, hogy ennyiért milyen akusztikus dobot lehet vásárolni… megint csak azt mondom, hogy más és ott is probléma lesz a szomszéd, tehát én gyakorlatilag 16 éves korom óta nem tudok otthon dobolni csak elektromos dobon. Innentől kezdve azt mondom, hogy ez szükséges dolog, ami viszont már technikailag eljutott arra szintre, hogy nem gátolja a dobolás technikai megtanulását” – vélekedett Schvéger Zoltán, a Roland Zenegaléria értékesítési menedzsere.

A 22. Dobosok Farsangján tizenegy standon, a világ minden típusú ütőhangszerét meg lehet találni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!