2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Vezércikk 04:00

Kétórás koncertekkel szórakoztat a U2

2017. július 10., hétfő 12:23, frissítve: hétfő 12:45

Hétvégétől Európában turnézik a U2. Az ír zenekar augusztusig több mint 2 órás koncerteken szórakoztatja a rajongóit.

U2-rajongók London Twickenham negyedében, a helyi rögbistadion előtt. „Régóta szeretem a U2 zenéjét, de a 2015-ös londoni koncertig nem láttam őket élőben. Átütőek, erősek, és úgy játszanak, hogy megint el akarok jönni, hogy meghallgassam őket” – mondta egy angol nyugdíjas.

Vannak olyan brazil rajongók, akik közel egy napot repültek a zenekar frontemberének kedvéért. „Bono elképesztő, csodálatos” – mondta egyikük.

Egy francia nő körbeutazza az ír zenekarral a világot. „10 éves korom óta vagyok U2-rajongó, most 44. Tehát 34 éve, és idén úgy döntöttem, végigutazom velük a turnét, ez volt az álmom” – mondta Brigitte Aiyo.

Az együttes az 51 állomásból álló jubileumi turnét a The Joshua Tree című album megjelenésének 30. évfordulója alkalmából hirdette meg. A U2-t ez a nagylemez tette világhírűvé, az album szakmailag és üzletileg is sikeres volt, Grammy-díj járt érte, és több millió példányban kelt el. Mára az album szinte valamennyi számából sláger lett. A koncerteken a teljes albumot előadja a zenekar.

„Félelmetesek voltak, úgy szóltak mint 30 évvel ezelőtt. Nem hittem volna” – mondta egy amerikai rajongó.

Akadt azért csalódott rajongó is. „A Joshua Tree régebben jobb volt, mert személyesebb volt, sokat jelentett. Mára kissé üzletiesebb lett, mintha: itt vagyunk, megcsináltuk a dolgunkat. De nagyon sok jó zenét játszottak” – mondta Phil.

A koncert végén egy Oasis-szám is belefért Noel Gallagherrel, akinek új együttese a turné több állomásán a U2 előzenekara.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!