2024. 07. 07. Vasárnap Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Kórházba is vitt ajándékot a Mikulás

2015. december 5., szombat 16:17

Házhoz ment a Mikulás a Ments Életet Alapítvány segítségével. Súlyosan beteg, hetekig, hónapokig kórházban fekvő gyerekek is kaptak ajándékot. A gyógyultak pedig az egyik budapesti bevásárlóközpont jégteraszán korcsolyázhattak az ünnepség keretében.

A Mikulásnak énekeltek a súlyos betegségből felgyógyult gyerekek az egyik budapesti bevásárlóközpont jégteraszán. Mindenkinek jutott az ajándékból. Az ünnepi programot a Ments Életet Alapítvány szervezte.
„A Ments Életet Alapítvány, amely 5 éve létezik, a Szent László Kórházban gyógyult, súlyos betegségből gyógyult gyerekeket látja ma itt vendégül. Ez az első téli szabadtéri rendezvényünk. Nagyon sok nyári rendezvényt tartottunk, a télitől minden évben féltünk, mert ezek a gyerekek még immunhiányosak, olyan problémáik vannak, hogy túlzottan féltik őket a szülők, de mikor láttam, hogy 200 körüli regisztráció érkezett csak a kórházból, akkor megnyugodtam kicsit, és úgy látszik, az időjárás is kegyes volt hozzánk” – mondta Mikola József elnök.


Noel Gábriel csontvelő-transzplantáción esett át, édesanyja szerint már jól van. Az ajándékok kiosztásában a hírességek is a Mikulás segítségére voltak. „Nagyon fontosnak tartom, hogy az ember, ha megteheti, segítsen, ahol tud. Borzasztó jó látni azt, hogy a gyerekek várják a Mikulást, és hogy kapnak-e vajon ajándékot vagy kapnak-e vajon virgácsot” – fogalmazott Muri Enikő énekes.

A Mikulás azokhoz a gyerekekhez is ellátogatott, akik idén még nem korcsolyázhatnak. „Itt vannak bezárva hosszú hetek, hónapok óta, és minden, ami egy kicsi változatosság, ami a kinti életre, a normál életre emlékezteti őket, az nagyon jó. Igaz, ezeket a csomagokat még nem bonthatják ki, nem ehetik meg, de ha kijönnek a steril szobából, akkor ezt is megehetik” – fogalmazott Kriván Gergely osztályvezető főorvos.

Az alapítvány nemcsak a steril szobákban fekvő kicsikre gondolt, a kórházban ápolt gyermekek mindegyike kapott a meglepetéscsomagokból.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!