2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Jön a 25. VOLT Fesztivál

2017. június 25., vasárnap 18:06

Huszonötödik alkalommal rendezik meg a VOLT Fesztivált Sopronban. Idén tizenkét hektáron hat színpadon is egymást követik majd a produkciók. A nulladik napra már mind a 45 ezer jegy elkelt, de lassan a hét további napjaira is ki lehet tenni a megtelt táblát.

Lassan az utolsó csavar is a helyére kerül, és befejeződik a színpadállítás a VOLT-on. A legnagyobb építmény ezer négyzetméter alapterületű, súlya pedig száz tonna. Hétfőn már szinte valamennyi helyszínen beindul az élet. A hat nap alatt több mint százötvenezer vendégre számítanak a szervezők.

„Sikerült néhány nagyágyút elhívnunk a VOLT Fesztiválra, közülük kiemelném mindenképpen a Linkin Parkot, akik a nulladik napon, kedden lépnek majd fel a VOLT Fesztiválon és akiknek a koncertjére már jó néhány héttel ezelőtt elfogyott valamennyi belépőjegy” – mondta Fülöp Zoltán fesztiváligazgató.

Fodor Tamás, Sopron polgármestere szerint a fesztivál a városnak is fontos, és gazdasági szempontból is hasznos az itteni vállalkozások számára, hiszen a helybeliek mellett nagyon sokan érkeznek az országból és külföldről is.

„Nemcsak itt vannak a VOLT Fesztivál helyszínén, hanem lejönnek a városba, a város és a rendezők is ügyeltek és stratégiát alakítottak ki arra, hogy olyan rendezvények legyenek a városban ez idő alatt, amely ezt a közönséget érdekelheti, hiszen nagyon fontos, hogy a fiatalok, akik ide eljönnek, máskor is ellátogassanak Sopronba” – mondta a városvezető.

Amíg az első VOLT-ra mindössze öt zenekart hívtak meg, addig ma már csaknem 300 fellépő lesz. A fesztiválozóknak mintegy hatszáz mobil mellékhelyiséget és több mint százötven tusolót állítottak fel, és idén élelmiszerbolt is lesz a rendezvény területén.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!