2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Jó dolguk volt a medvéknek

2016. december 18., vasárnap 09:42, frissítve: vasárnap 12:09

Mézes almát kaptak a barna medvék és az alpakkák karácsonyra a gyerekektől a Szegedi Vadasparkban. Az állatkertben már szokás, hogy az ünnepek közeledtével az általános iskolás és óvodás gyermekek csoportosan látogatják meg az állatokat, és ajándékot is visznek nekik.

„Párokban félbevágtuk az almát, amit nagyon szeretnek, és lecsorgattuk mézzel, mert nemcsak a mesében szeretik a mézet meg a halat, hanem a valóságban is” – magyarázta egy kislány. A gyerekek először a barna medvéknek vittek ajándékot.

A medvék nem zavartatták magukat, az állatgondozók által bevitt finomságokat a gyermekzsivaj ellenére nyugodtan megették. „Nagyon jó volt, az almákat feldaraboltuk és odaadtuk a medvéknek, hogy kapjanak reggelit, meg ez karácsonyi ajándék is nekik” – fogalmazott az egyik kisfiú.

A gyerekek közül volt, aki most először járt a vadasparkban. A park munkatársai nemcsak a medvéket, hanem sok más állatot is megmutattak nekik. „Ritkán van lehetőségük arra, hogy közelebb kerüljenek az állatokhoz mint városi gyerekek. Egyébként meg nagyon szeretik az állatokat, úgyhogy mindig nagy örömmel jönnek ide bármilyen hideg van, nagyon élvezik. Itt megtanulják azt, hogy hogyan gondoskodjanak az állatokról, hogyan tudják segíteni őket” – mondta Ifkovicsné Karasz Ildikó, a szegedi Arany János Általános Iskola tanára.

Az alpakkákat a kezdeti megilletődöttség után bátran, kézből etették. „Igyekszünk a gyerekeknek mindig olyan programokat biztosítani, amelyek arról szólnak, hogy egy kicsit jobban megismerjék az állatokat. Érezzék azt, hogy milyen hasonló élőlények, mint mi vagyunk, hogy tudnak örülni például akár egy szeretettel nekik szánt finomságnak mint karácsonyi ajándéknak. Tulajdonképpen a gyerekeket most azért hívtuk ide, hogy lássák, ezek az élőlények, ha finomságot adunk nekik, akkor kijönnek hozzánk” – nyilatkozta Pintér Tibor zoopedagógus.

Az alpakkák és a medvék mellett a szarvasok, a kenguruk és a hollók is kaptak ajándékot a gyerekektől.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!