2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Itt a nyár harmadik nagy fesztiválja, elkezdődött az EFOTT

2017. július 12., szerda 20:16, frissítve: szerda 22:54

Bár idén is Velencén tartják, de ebben az évben a 650 éves Pécsi Tudományegyetem az EFOTT házigazdája. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke szerint fontos, hogy legyen egy olyan rendezvény, ahol az egyetemek képviseltetik magukat.

Voltak, akik sörözéssel, mások habpartival, megint mások pedig a sportolással múlatták az időt az EFOTT első napján.

A HÖOK elnöke azt mondta, nemcsak egyetemisták, hanem idősebbek és fiatalabbak is érkeznek a fesztiválra, ahol igyekeznek megőrizni a kezdeti hangulatot.

„A legfontosabb, hogy a tradíciók megőrzése mellett nagy fesztivállá válhattunk, ezt érzékelhetik, hogy a kis közösségi hangulat továbbra is megvan, de a fellépők, akiket a szervezőknek köszönhetően a színpadokon láthatunk, egy nagy fesztivállá tették a rendezvényt” – mondta Gulyás Tibor.

A felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár azt mondta: fontos, hogy az egyetemek egy fesztiválon is meg tudják mutatni magukat.

„Szokták kérdezni, miért kell külön EFOTT fesztivál, mikor számtalan fesztivál van, épp az a lényeg, amit elnök úr is mondott, hogy egy nagy egyetemmé válik, hiszen minden felsőoktatási intézmény képviselteti magát” – fogalmazott Horváth Zita.

Bár a fesztivált Velencén tartják, a fesztivál házigazdája idén a Pécsi Tudományegyetem. Az egyetem rektora szerint bár az egyetemek képviseltetik magukat, a fesztivál mégis sokkal inkább a bulizásról, mint az oktatásról szól.

„Örülök, hogy aktív résztvevőként tudunk ebben részt venni, de nyilvánvaló, az ilyen fesztivál nem arról szól, hogy a tudomány meg a felsőoktatás hogy van és mit csinál” – mondta Bódis József.

A szervezők abban bíznak, hogy végig jó idő lesz és megdöntik a tavalyi látogatószámot. Abban bíznak, a fesztivál révén százezer vendégéjszakát töltenek a látogatók Velencén.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!