2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Ismét több millióan mozdulnak az országban

2016. május 25., szerda 16:45, frissítve: szerda 16:58

Idén 25. alakommal vesz részt Magyarország a Kihívás Napja nevű nemzetközi közösségi sportnapon. A mozgalom 1982-ben indult Kanadából - akkor két település versenyzett azért, hogy eldöntsék, melyik város a sportosabb. Tavaly ezen a napon hazánkban több mint 3 millióan végeztek legalább negyedórás testmozgást.

Pogány egy 1200 lakosú baranyai falu. A település megszakítás nélkül kilencedik alkalommal nevezett a Kihívás Napjára. Délelőtt az óvódások és az iskolások sportolnak, délután és este pedig a felnőttek. A helyiek többek között gyalogos és kerékpártúrát, jógát és tóparti fitt tornaedzést szerveztek. Évek óta az esti öregfiúk focimeccsek a legnépszerűbbek.

„A falu által szervezett programokon mi, pedagógusok is részt szoktunk venni. Én magam koromnál fogva, meg a mostani egészségi állapotom okán a túrázásban, tehát amikor az egyik faluból a másikba túrázunk. Vannak kollégáim, akik a délutáni vagy esti bringázásban is részt vesznek, illetve a fitneszprogramon” – mondta el Szélig Terézia iskolavezető.

Pogányt eddig két alkalommal díjazták. A sportfelszereléseket az iskolások használják. „A falu zöme sportol ezen a napon, és jókedvvel töltjük ezt a Kihívás Napja alkalmat” – mondta el Fejes Andrea szervező.

Az elmúlt 25 évben a magyarországi települések több mint a fele nevezett legalább egyszer a Kihívás Napjára. Tavaly több mint 3 millióan végeztek legalább negyedórás testmozgást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!