2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Igazi különlegességek az idei virágkarneválon

2016. augusztus 10., szerda 08:55

Az idén 50 éves jubileumi virágkarneválra már javában készülnek a virágkocsik. A szervezők több újdonságot is ígérnek. 3D-s vetítéssel életre keltik az egyetem főépületét, és a 20-ai arénashow-n több mint 1500 fellépővel szórakoztatják majd a közönséget. Hosszabb lesz maga a karneváli hét is, ami már most szombaton elkezdődik a családi programokkal.

Javában készülnek a műhelyekben a virágkocsik. A szobrokat már kifaragták. A bábukat ragasztóval kenik, mielőtt felkerülnek a száraz virágok. Az élőket a karnevál előtti éjszakán rakják csak fel, nehogy elhervadjanak. Összesen 16 virágkocsi készül.

Pikó Sándor szobrászművész tenyérnyi méretű körmöket készít egy hungarocell bábun, a szurkolót ábrázoló alak a Debreceni Egyetem kocsijára készül. Az intézmény kompozícióját a labdarúgó-Európa-bajnokság és az olimpia ihlette. Ez az első elektromos meghajtású kocsi a virágkarnevál történetében.

Idén már augusztus 13-án elindul a karneváli hét, a látogatókat különleges programokkal várja Debrecen. Például épületvetítéssel. Öt művész speciális, háromdimenziós panorámavetítéses alkotása életre kelti majd a Debreceni Egyetem főépületét.

„Mindegyik művész Mexikótól kezdve, Prágától New Yorkig már mindenhol vetített, és azt gondolom, hogy Debrecen ebből a szempontból unikális helyszín, hiszen nem volt itt a régióban sem hasonló” – árulta el Széles Diána alpolgármester.

Az augusztus 20-ai virágkarneválon több mint 20 hazai és nemzetközi művészcsoport vonul majd fel. A legnagyobb látványosság a stadionban várható 2000 fellépővel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!