2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Holnap startol a Sziget

2017. augusztus 8., kedd 19:23, frissítve: kedd 19:55

Felkészült a Sziget Fesztivál a holnapi nyitónapra. Idén is annyian érkeznek a fesztiválra, hogy az elmúlt napokat már a beköltözésre szánták a szervezők.

Nyolcezren vertek már sátrat a Hajógyári-szigeten az elmúlt napokban, noha a fesztivál hivatalosan csak szerdán kezdődik. A bérletesek többsége külföldi, elsősorban holland, angol és francia.

A strand és a büfék már működnek.

„Egy napja érkeztünk, alig sétáltunk körbe. Nem is igazán kezdődött még el, de már most nagyon jó a hangulat” – mondta egy holland fesztiválozó.

A kempingben plusz 170 euróért medencés, klímás konténerszállás vásárolható.

„Gyakorlatilag úgy kell elképzelni, mint egy várost. Erre én azt szoktam mondani, hogy egy Szombathely méretű város ez a fesztivál, körülbelül 90 ezer ember van együtt, csak egy kisebb helyen, mint Szombathely, ezért minden olyan facilitásnak meg kell lennie, ami egy városban kell. A posta, ahogy mondtad, zuhanyzók, wifi-használat, telefontöltés, minden olyan szolgáltatás itt meg kell hogy legyen, ami a mindennapi életüket könnyebbé teszi” – mondta el Kádár Tamás, a Sziget Kft. ügyvezetője.

A Sziget Fesztivált ’92-ben rendezték meg először.

„Akkor nem sokkal voltunk a rendszerváltás után, ezért akkor még fontos volt, hogy az emberek érezzék azt, hogy itt nem akarnak tőlük semmit. Azóta sok idő telt el, talán ma már ez kevésbé számít, de azért hozzáteszem: a hétköznapokban szerintem most is sok olyan inger éri az átlagembert, amitől jobban örülne, ha távol tarthatná magát, akár politikai üzenetek, akár olyan dolgok, amik így beszűrődnek a mindennapokba és mételyezik a hangulatunkat. Ez talán egy olyan hely, ahol ezt kívül lehet tartani a kapukon” – nyilatkozta Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója.

A fesztivál többmilliárdos költségvetésének felét a nagyszínpadon fellépő zenészek gázsija viszi el. Közülük a legismertebb Pink. A szerdai nyitókoncert az amerikai énekesnőé.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!