2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Gyerekek és felnőttek együtt búcsúztatták a farsangi időszakot

2017. február 19., vasárnap 11:38, frissítve: vasárnap 13:24

Több száz jelmezes vonult végig Keszthely központján a 17. alkalommal tartott városi karneválon. Gyerekek és felnőttek is beöltöztek, hogy együtt búcsúztassák a farsangi időszakot. A rendezvényt a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete szervezte.

Zongorakísérettel indult a jelmezes menet a Festetics-kastélytól. A felvonulást a karnevál hercegi párja vezette fel.

„Egy 18. századi ruha – igazából ezek koronázási ruhák – vannak másolva, hát nem egy vastag ruha, úgy azért rendesen alá kellett öltözni, de éppen ezért ebből a bársony anyagból varrt ruhákat kértük mi, hogy viselhessük, mert ezek legalább melegek” – mondta Gelencsér Ivett.

A karnevál egyik főszereplője egy sárkány volt. Keszthelyen 17 éves hagyomány a farsangi karnevál, de már a reformkorban is tartottak itt hasonló ünnepséget.

„Itt főleg a gyerekek és a fiatal csoportok rendkívül nagy aktivitással vesznek részt, óvodák, iskolák, de azért civil szervezetek és családok is, például mondhatom, hogy most az egyik óvoda 90 fős csoportot állított ki” – mondta Dévényiné Balogh Gyöngyi, a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke.

Egy baráti társaság a zöld színű mesefigura, Shrek szereplőgárdájának bőrébe bújt. A jelmezeket két hétig készítették.

„Nagyon szeretjük a mesét, láttuk a színházban is az előadást, és úgy gondoltuk, hogy három család pont elég lesz erre a nagy szerepre. Három gyerkőccel, hat felnőttel megtaláltuk az ideális csapatot” – mesélte Babics Istvánné.

A jelmezeket díjazta is a zsűri. A legszebb és a legötletesebb maskarák viselői értékes ajándékokat kaptak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!