2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Színes

Folytatta faültető misszióját a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány

  • Folytatta faültető misszióját a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány

 

Ezúttal is figyelemfelkeltő célzattal rendezte meg szokássá vált őszi faültetését a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány. Mint az alapítvány kuratóriumi elnöke fogalmaz, a károsanyag-kibocsátásért nem lehet kizárólag a járműipart és az autósportot felelőssé tenni. Az eseményen jelen voltak autóipari vállalkozók, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány képviselői, Kiss Norbert autóversenyző és Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke is - írja az egerhirek.hu.

Bóday Pál elnök kiemelte, hogy véleménye szerint a különféle zöld mozgalmak súlyos aránytévesztésben vannak akkor, amikor az autóipart, illetve az autósportot kritizálják a károsanyag-kibocsátás miatt, miközben a ruhaipar, az energetikai szektor, és a tech-óriások jóval nagyobb mértékben tehetőek felelőssé a bolygónkat érintő környezetszennyezés miatt.

Az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a jelenleg forgalomban lévő gépjárművek “mindössze” 4-5 százalékban tehetők felelőssé a bolygónkat érintő környezetszennyezés miatt, ennek ellenére javarészt ez a szektor van kikiáltva annak legnagyobb felelősének. Bóday Pál hangsúlyozta, hogy az autóipar és az autósport nem a probléma, hanem a megoldás keresésének a része, hiszen a folyamatos innováció és a szigorú környezetvédelmi előírások miatti tetemes összegű beruházások hatására egyre környezetkímélőbb modellek kerülnek forgalomba.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke aláhúzta, hogy nagyon büszke a járműiparra, hiszen – mint fogalmazott – hisz abban, hogy arányaiban senki nem tett annyit a környezetvédelemért, mint ez az iparág. Véleménye szerint a jövőben mindenki tisztán fogja majd látni azt, hogy a járműipar olyan követendő példákkal állt és áll elő a jövőben is, ami radikálisan meg fogja változtatni a világ károsanyagról szóló minden gondolatát.

Kiss Norbert autóversenyző köszönetét fejezte ki a fákat felajánló Globalplant Garden Kft-nek, hogy ez a program létrejöhetett, illetve nagy örömmel töltötte el, hogy az autós szakág jeles képviselői is jelen voltak az eseményen.

Az esemény előtt a jelenlévők maguk választhatták ki milyen fát szeretnének elültetni a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kibővült területén.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!