2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyar retró 1.

Következik:

Híradó 12:00

Színes

Fogalma sincs, hogy mire költené a lottó ötöst? Segít a szakértő!

Egy ekkora nyeremény hatalmas szerencse, de átok is egyben Török Zoltán szerint. A Raiffeisen Bank vezető elemzője igyekezne minél előbb megbízható, legalább négy-öt különböző, profi vagyonkezelőknél elhelyezni a 6,5 milliárdot. Boros Imre közgazdász elsősorban magyar állampapírokat vásárolna a nyeremény egy részéből, hozzávetőleg az összeg negyedét pedig svájci frankba fektetné.

  • Fogalma sincs, hogy mire költené a lottó ötöst? Segít a szakértő!

A Világgazdaság színes hírei között található cikk az elképesztő nagyságú februári szerencsejáték nyeremény elköltése nehézségei feloldását célozza. 

„Egy ekkora nyeremény hatalmas szerencse, de – bármily furcsán hangzik – átok is egyben” – fogalmazott megkeresésünkre a Raiffeisen Bank vezető elemzője. Török Zoltán szerint mindenképpen meghatározó, hogy a nyertes milyen élethelyzetű, mennyire képes tudatosan kezelni ezt az összeget. Ekkora pénzhalom gyökeresen felforgatja a szerencsés győztes életét. Rengeteg tennivalóval és folyamatos odafigyeléssel jár a pénz kezelése és használata. 

A pénzügyi szakember – saját bevallása szerint – igyekezne minél előbb megbízható, legalább négy-öt különböző, profi vagyonkezelőknél elhelyezni a 6,5 milliárdot, akikkel szakmai konzultációk után kezdené el a leghatékonyabban felhasználni, illetve fialtatni azt. A lényeg, hogy minél sokszínűbb befektetési portfóliót állítsanak össze.

Akinek nagy családja van, vélhetően nem kérdés, mire fordítsa a váratlanul ölébe hulló óriási összeget, vagy legalábbis annak egy részét. Boros Imre közgazdász kérdésünkre azt felelte: „Három gyerek, hét unoka (a nyolcadik éppen útban van) mellett – még akkor is, ha már valamennyien leváltak a szülőkről és önálló kasszán élnek – különböző, hosszú távú befektetésekben helyezném el a nyeremény milliárdjait.“ 

A szakember az ingatlant kissé macerás befektetésnek tartja, amiről ráadásul gondoskodni kell, az állagát fenntartani, a haszon mellett sok plusz feladatot jelent a tulajdonosának, és ezt nem mindenki vállalja szívesen. Boros inkább a megbízható pénzügyi eszközök mellett teszi le a voksát, amelyeket „szigorúan” ő választana ki. Mint jelezte, a családjában nincs senki, aki hosszabb távra külföldre költözne, így elsősorban magyar állampapírokat vásárolna a nyeremény egy részéből, hozzávetőleg az összeg negyedét pedig svájci frankba fektetné, semmiképpen nem euróba és dollárba.

teljes cikk a Világgazdaság oldalán olvasható.

Forrás: Világgazdaság

Fotó: Mónus Márton/Világgazdaság

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!