2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Flippergépekkel és régi videojátékokkal nosztalgiázhattak a rajongók

2016. november 21., hétfő 07:16, frissítve: hétfő 11:29

Több száz régi és új játékgépet próbálhattak ki azok, akik a hétvégén kilátogattak a flipperkiállításra a fővárosi Dürer Kertbe. A flippergépek mellett a régi videojátékok segítségével is nosztalgiázhattak a játékrajongók.

„Itt gyakorlatilag az idő ellen játszik az ember, és az a fontos, hogy ha eltalál több célpontot, akkor kevésbé fogy az ideje, ami a pálya közepén található” – a flipperezés szabályait magyarázta a játéktermi nosztalgiakiállítás fő szervezője. Első alkalommal rendezték meg a játékgépek mustráját.

„A flippergépek mellett találhatók még régi számítógépek, nagyon sok eredeti videojáték, és a flipperek közül is, ami eddig a nagyközönség számára nem volt kipróbálható, az óriási méretű herkules flippergép, illetve vannak olyan flippergépek is itt, amik még prototípus állapotban érkeztek, tehát forgalomba helyezés előtt ki tudják próbálni” – tette hozzá Pálfi Balázs fő szervező.

A legtöbben a családdal érkeztek az eseményre. Több százan voltak kíváncsiak a régi és az új játékokra. „A lányom meg számítógépen nyomja az ipart, és gondoltam, hogy akkor a kezdeteket is tapasztalja meg, hogy ez régen milyen volt” – mondta egy látogató.

A kiállításhoz Csehországból és Lengyelországból is érkeztek gépek, összesen több mint 110-félét próbálhattak ki a látogatók.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!